Mi történik azután, ha lejár a munkaszerződésem a céggel?
Kétszer már meghosszabbították a határozott idejű szerződésemet, állítólag most, amint lejár ez a szerződés is, vagy el kell küldjenek, vagy határozott idejű szerződést kell kötniük velem. Kíváncsi vagyok, ez tényleg így van-e.
A másik kérdésem: ha a szerződésem lejárta előtt én szeretném megszüntetni ezt a köteléket, annak milyen következménye van a jövőre nézve? Értem ez alatt, hogy ebben az esetben nem jár munkanélküli segély például? Vagy kényszeríthet bármire is a cégem? Gondolok arra, hogy eddig vagy addig még nem mehetek el.
Szeretnék váltani, de még nincs új helyem - nem is akarok, míg nem tisztázom a fenti kérdéseket.
Köszönöm a megtisztelő válaszokat.
"milyen következménye"
Szerződésszegés => per.
Amúgy hogy is van ez, hogy újból határozott szerződést kötnének?
És ezt miért az egyéb kérdésekben kérdezed?
1. "milyen következménye" Szerződésszegés => per. / A hozzászólásod hozzá nem értésről tanúskodik. Akkor pedig ne vesztegesd itt az időm.
2. És ezt miért az egyéb kérdésekben kérdezed? / Azért, hogy a magadfajtáknak legyen mit kérdezni.
Ezt jó, hogy írod, de az előző írásodból nem ez jött le. A "megszüntetni a köteléket" alaphelyzetben azt jelenti, hogy megpróbálsz eltűnni, mint a szürke szamár a ködben.
Na, akkor jöhet a per.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!