Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kirúgás: Igazságos, szabályos...

Kirúgás: Igazságos, szabályos ez? Mit tehetnék? Írjak nekik felmondósat én is, hiszen jómagam hagytam ott őket? Belekerül ez valami iratba, mármint hogy miért teszik ki a szűröm?

Figyelt kérdés
A volt főnökömtől kaptam sms-t hogy "nem alkalmaz többet sok sikert". Másnap beosztott lettem volna de nem mentem be. Ez utáni nap kaptam egy emailt, hogy már csak azért is kirúgnak mert hiányoztam.
2010. máj. 3. 08:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt baj van mindkét oldalról. SMS-ben nem lehet felmondani, ettől még elvileg bemehettél volna. Viszont a hiányzás már tényleg ok lehet...

Az SMS-re te reagáltál valamit? Felhívtad a főnököt, vagy ilyesmi?

2010. máj. 3. 08:26
 2/7 anonim ***** válasza:
71%

Ha kirúgnak, akkor járhat végkielégítés. Ha felmondasz, akkor biztos hogy nem jár.

A felmondásba belekerül miért rúgnak ki. De ezt sehol nem fogják kérni utána.

2010. máj. 3. 08:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Kirúgásnál nem jár végkielégítés, ha a munkavállaló hibájából történik.
2010. máj. 3. 08:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem beszéltél a főnököddel, és mutattad meg neki az smst, aztán kérdezted meg, hogy most szórakozol góré?

Vagy mi a búsfax van?

Face to face..

2010. máj. 3. 09:18
 5/7 anonim ***** válasza:
33%

Végkielégítés abban az esetben jár, ha a munkaszerződésetbe bele van foglalva, hogy van iylen opció, és akkor jár ha a munkáltató mond fel..

A munkaszerződések első második pontja általában az szokott lenni hogy végkielégítés NEM jár...

2010. máj. 3. 09:20
 6/7 anonim ***** válasza:

végkielégítés törvény szerint vagy a munkaszerződés szerint jár...olyat nem írhat, hogy nem jár végkielégítés, mert az törvénytelen

amúgy az elsőnek igaza van, meg kellett volna jelenj munkára másnap, sms az szart se ér

2010. máj. 3. 14:06
 7/7 anonim ***** válasza:
ja fegyelmivel történő kirúgás esetén nincs végkielégítés
2010. máj. 3. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!