Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Közmunkán milyen feladatok...

Közmunkán milyen feladatok vannak? Megéri elmenni rá? 22F

Figyelt kérdés

22 éves fiú vagyok, idén nyáron szereztem meg a diplomámat. Sajnos azóta is hiába keresek munkát, aminek az oka részint a piacképtelen diplomám, másrészt az életképtelenségem, nem igazán vagyok rátermett, nem hinném, hogy valaha is engem választana bármelyik munkáltató. Nem dolgoztam még egy percet sem, nem vagyok képes elintézni magamnak semmit.

Így oda lyukadtam ki, hogy elvállalnám a közmunkát. Tudom, hogy nem egy leányálom és a fizetés is kevés, de jobb híján megteszi, legalább a szüleimnek nem kellene eltartani engem teljes mértékben még mindig.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet bekerülni közmunkára és nagyjából milyen feladatok vannak?

Tapasztalatok, tanácsok? Minden érdekel a témával kapcsolatban.

2016. dec. 9. 09:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Menj el valami gyárba melózni, ha van. Többet keresel mint közmunkával, és talán a kollégák is jobbak pár fokkal mint a közmunkások között.

És több önbizalmat!

Mi a szakmád?

2016. dec. 9. 10:16
 12/19 anonim ***** válasza:

Milyen diplomád van?

Más munkalehetőség nincs felétek? Ilyenkor ünnepek felé marokszámra veszik fel a kereskedelembe, vendéglátásba az embereket.

Ha nincs azonnali lehetőséged más munkakörre akkor a közmunka is jobb mint a semmi, legalább lesz valamilyen tapasztalatod munkával kapcsolatosan, másrészről motivációt is fogsz kapni, hogy nem akarod ilyen szar helyen elvesztegetni az egész életed. De mellette feltétlen keress más munkát.

Illetve szabadidődben ne filmet nézz, facebookoz, hanem nyelvet tanulj, pár hónap alatt rengeteg szabadidővel simán meglehet tanulni középfokon egy nyelvet.

2016. dec. 9. 10:20
 13/19 A kérdező kommentje:

#11: Közmunkán 67 ezret kapnék nettóban, mert van diplomám (ezt már kérdeztem a hivatalban), gyárban 74et, mert csak közvetítőn keresztül vennének fel. Körülbelül ugyanannyi, de közmunka legalább nem 3 műszakos és nincs túlórázás sem.

#12: Angolul egész jól tudok (nyelvvizsgát is tettem belőle, elsőre sikerült, kellett a diplomához), más nyelvet viszont középfokra nem lehet felhozni pár hónap alatt, egyedül.

2016. dec. 9. 10:25
 14/19 anonim ***** válasza:
Ha irodai munkát kapsz, az nem vészes, itt nálunk akár be is lehet kerülni közalkalmazottnak, jó páran közmunkásként kezdték.
2016. dec. 9. 11:03
 15/19 anonim ***** válasza:

" más nyelvet viszont középfokra nem lehet felhozni pár hónap alatt, egyedül."

a gyakoris rinya helyett már rég megtanulhattál volna németül pl...

2016. dec. 9. 11:26
 16/19 anonim ***** válasza:
első dolog tapasztalatból mondom a munkaügyibe regisztrálás. ha volt dolgozva hónapjaid akkor jár utána járadék pár hétig, mármint ha voltál diákmunkán ugyanúgy adóztál... de közmunkára nem hívják be csak olyanra ami papírjához picit is passzol én úgy tudom, hogy seperni az utcát nem fogják behívni.
2016. dec. 9. 13:04
 17/19 anonim ***** válasza:
2016. dec. 9. 13:41
 18/19 anonim ***** válasza:
A közszférában mostanság gyakori, hogy adminisztratív pozíciót közmunkában hirdetnek meg. Sokszor az is előfordul, hogy a közmunkaszerződés lejárta után véglegesre felveszik a dolgozót.
2016. dec. 9. 16:52
 19/19 anonim ***** válasza:
Megérte tanulni mi? A ku*vák is mind diplomásan keresnek milliókat míg te a szarjukat söpröd a porban.
2016. dec. 9. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!