Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a válasz az alábbi munkaügy...

Mi a válasz az alábbi munkaügyi kérdésekre? - mivel a munkaügyiben nálam jóval képzetlenebb "ügyintézők" úgy viselkednek velem, mint egy darab sz@rral

Figyelt kérdés

Ha nem vagyok regisztrálva és munkahelyet létesítek, akkor is jelezni kell a munkaügyi központnak bizonyos időn belül?

(Sok ismerősöm sosem volt regisztrálva a munkaügyiben, és sok éve dolgoznak ...)

Ha megszűnt a munkaviszonyom, de nem voltam a munkaügyiben regisztrálva, akkor is jár az álláskeresői járadék? (a napjaim megvannak hozzá)Úgy tudom, hogy igen.

Milyen esetben kell jelezni a munkaügyiben, hogy munkahelyet létesítettem, bizonyos időn belül, és mi történik, ha nem teszem meg?

2016. dec. 8. 14:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szomorú, hogy az egészből csak annyi jutott el az agyadig, hogy mást jelent a kapni és a kani.

Egy betű kihagyása (vagy esetleg felcserélése, mint a zsidószámoknál) messze nem olyan "bűn", mint keverni a munkahely és a munkaviszony létesítését.

Mellesleg a mondat így is értelmes és a stílusod alapján még a cserélt szavas mondat jobban is passzol hozzád.

Nem csoda, hogy még a recepciós is élvezettel szivat.

2016. dec. 8. 20:39
 12/14 anonim ***** válasza:

Én nem kötöttem bele, mert, nem hinném, hogy munkáltató lettél, de bevallom, zavart, amikor ezt kérdezted.:

"Milyen esetben kell jelezni a munkaügyiben, hogy munkahelyet létesítettem, bizonyos időn belül, és mi történik, ha nem teszem meg?"

2016. dec. 9. 00:26
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha komoly szakmáid lennének, akkor nem szívatna munkaügyes, hanem a jelenlegi munkahelyeden keresnének más cégek állásajánlatokkal. Nekem nincs szakmám, csak pár nem túl piacképes diplomám, mégis jól keresek, kényelmes állásban, normális mennyiségű szabadidővel. Lehet, hogy nem hülyeség az általános tudás.
2016. dec. 9. 11:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Munkaügyi már nem létezik, jelenleg Foglalkoztatási Osztályok vannak.

Ha nem vagy regisztrálva, akkor értelemszerűen nem fogják tudni, hogy ki vagy (főleg ha előtte se voltál regisztrálva), ha régebben voltál, de már nem vagy regisztrálva, akkor csak beleteszik a régi ügyiratodba vagy csak simán beiktatják és megy irattárba.

Az álláskeresési járadék igénybe vételéhez szükséges feltétel a regisztráció, mivel csak regisztrált álláskeresők vehetik igénybe, de csak akkor, ha az elmúlt 3 évben rendelkezel 1 év munkaviszonnyal és az utolsó álláskeresési ellátásod óta eltelt 1 év.

A regisztrációkor vállalod, aláírod, hogy az adataidban bekövetkezett bármilyen változást bejelented 8 napon belül. (ilyen emberrel még soha nem találkoztam, mert csak nagy ritkán fordul elő, hogy meg is teszik ezt a bejelentést, ebből értelemszerűen következik az is, hogy ha lenne valamilyen számodra is megfelelő - lehet hogy életed nagy esélye - állás, akkor nem lehet téged elérni, mert nem szóltál, hogy megváltozott a számod, e-mail címed, értesítési címed).

Amennyiben munkaviszonyt létesítesz és regisztrálva vagy, mint álláskereső, akkor írásban (nyomtatvány, levél, e-mail) vagy személyesen kell jelezned minden esetben, hiszen vállaltad, hogy ennek eleget teszel.

"Majd a NAV jelzi" Jelzem, hogy sajnos nincs összekötve a NAV rendszere a Foglalkoztatási Osztályok rendszerével, ezért SOHA nem érkezik a NAV-tól jelzés, hogy az adott személy munkaviszonyt létesített.Remélhetőleg egyszer kiépítésre kerül majd egy ilyen rendszer, mert megkönnyíteni az ügyintézők dolgát. A munkáltató sem szokta jelezni, neki csak a NAV felé kell elsősorban jelezni, hogy az adott személyt alkalmazza, sok esetben a munkáltató nem is tudja, hogy az adott személy regisztrált álláskereső.

Ha rendelkezel három jó szakmával és nem tudsz elhelyezkedni, akkor egy kicsit magadban is keresned kellene a hibákat. (nem megfelelő hozzáállás, lustaság, nem megfelelő helyeken hirdeted magadat, lehet, hogy nem is olyan jó az a három szakma és pályát kellene módosítanod).

Az ügyintézők azért nem ajánlanak neked állást, mert a leterheltségi szintjük már olyan mértékű, hogy egyszerűen nincs idejük, hogy ténylegesen arra koncentráljanak, hogy számodra megfelelő állást keressenek, ajánljanak neked.) Nézd csak meg pl. egy német ügyintézőt, akinek van kb. 100 saját ügyfele, nem 2-300 ügyfele és ott ha 101 ügyfél lenne, akkor fölvesznek még egy ügyintézőt.

Továbbá, mikor egy normális állásajánlatot kapsz, akkor nem mész el, nem jelzel vissza semmit, még annyit se, hogy már elhelyezkedtél, akkor az ügyintéző is így fog hozzád állni és kitöröl szankcióval 60 napra, teljesen jogosan.

Úgy vélem, hogy nem minden ügyintéző hülye, semmihez nem értő személy.

Én nem foglalkoztatási osztályon dolgozok, de nálam is elő szokott fordulni, hogy a 10. ügyfelemmel már nem olyan részletesen foglalkozom, főleg mikor látom, hogy még 15-en várnak rám. :-/ és nekem is vannak rossz napjaim, mikor egyszerűen nincs jó kedve az embernek és sajnos ilyenkor szokott bejönni egy nagy pofájú egyén, akivel türelmesnek kell lenni, pedig.... :-/

2016. dec. 11. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!