Hol tudok bértáblákat nézni?
Érdekelne, hogy ki mennyit keress körülbelül, hogy minek érdemes tanulni, tovább képezni magam, de hiába keresek a google-ban bértáblát, ezzel kapcsolatos cikkeket ad ki, meg, hogy emelkedik az a bér stb, de konkrét adat nincs. Engem pedig az érdekelne például, hogy egy élelmiszer ellenőr x-től y-ig bért keres, egy rendszergazda szintén és stb..
Köszönöm a Segístéget.
Azért nem találod, mert nincs ilyen.
Versenyszférában leginkább piaci kereslet-kínálat és megállapodás kérdése, a közszférában pedig köztudottan alacsony a fizetés - közalkalmazotti bértábla van.
Ha pedig amiatt keresed, hogy minek érdemes tanulni, az már régen rossz:
1. - ami most igaz, nem biztos, hogy 3-5 év múlva, amikor végzel, akkor is igaz lesz (kivéve az informatika)
2.- ha olyan munkát végzel, ami távol áll a személyiségedtől és csak a pénz miatt csinálod - nos, az meglehetősen lélekölő és lehet, nem is leszel benne jó.
Pl. egy humán beállítottságú ember nehezen fog informatikával foglalkozni, jó lenni benne.
De még akár egy szakmán belül sem mindegy, hol dolgozol:
pl. ápolónőként lehet, alig fogsz keresni egy kórházban, de ha egy gazdag ember édesanyját ápolod, akkor teljesen más lesz a fizetésed.
Köszönöm Szépen.
Igazság szerint össze is szerettem volna hasonlítani egy x évvel ezelőttivel, illetve más szemszögből is megvizsgálni.
Én tudom jól, hogy inkább humán beállítottságú vagyok, szóval nekem nem menne például, hogy egésznap gépek előtt üljek és azokat javítgassam.. Az csak példa volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!