Miért szidja mindenki azt, aki nem akar gyári munkás lenni, hanem inkább élősködik egy ideig?
Főleg a diplomásokat. Ha valaki meg tudja, hogy 1-2 hónap alat nem tudott elhelyezkedni, akkor véres szemekkel üvöltik, hogy "menjél elfele a gyárba, DÓUGOZZÁL, ne otthon élősködjél te semmirekellő büfészakos naplopó!!!".
Nem számít milyen diplomája van, mihez ért, milyen nyelven beszél, hol akar dolgozni, mik a tervei...a lényeg, hogy azonnal menjen dolgozni.
*alatt
ja és azt is észrevettem, hogy a diplomásokat sokkal jobban megvetik ilyen szempontból, mint egy 8 általánost végzett személyt...őt nem ítélik el ha otthon ül pl.: segélyen, az rendben van.
18 évesen álltam a főiskolán beiratkozáskor a sorban. Kérdezte a nő az adataimat. Munkahely? Nincs jelenleg. Mögöttem egy "értelmes és kulturált ember" erre azt mondja: Büdös a munka mi?
Mindenkinek a saját dolga hogy mikor és mit csinál. Akinek arra van ideje hogy ennyire a másikkal foglalkozzon akkor valószínűleg az se igazán dolgozza ki a belét. Annak sincs joga leszólni mást.
Jó az is más amikor valaki itt kérdez mert ezt már azért teszi mert kíváncsi a véleményünkre. Még ha a válasz nem is mindig tetszik neki.
De az is más akinek nincs saját élete és kéretlenül a másikkal foglalkozik és hogy az hogyan éli az életét. Innen lehet tudni hogy ki az igazán szánalomra méltó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!