Mit ajánlotok az érettségi után?
Ha egyetemre mész:
gépészmérnök, villamosmérnök, gazdasági informatikus, mérnök informatikus, programtervező informatikus, pénzügy-számvitel, gazdálkodás és menedzsment, kereskedelem és marketing, általános orvos, fogorvos, állatorvos
CSAK EZEK, SEMMI MÁS!!!!
Érettségin feküdj rá a matekra, fizikára, informatikára. Emeltezz belőlük, ne sajnáld az időt és energiát! Egyetemek pedig, amiket célozz meg: BME, ELTE, Óbudai Egyetem, BCE, BGE, Pannon Egyetem, Miskolci Egyetem, DOTE, SOTE
Persze mindenhol más szakok erősek, ennek utána kell nézni.
Komolyan mondom ezeket célozd meg! Áldozz be most 5-6 évet a kemény tanulásra, hogy utána jó életed legyen.
Bármilyen más egyetemi szakkal csak munkanélküli vagy szalagmunkás leszel! Kivéve, ha tele vagy befolyásos ismerősökkel, de akkor mindegy mit tanulsz.
Ja és nyelvekre is feküdj rá rendesen! Angol felsőfokon plusz még egy közép legalább!
Sok sikert, tényleg ne cseszd el a jövődet, tudom miről beszélek! A piacképtelen szakokat felejtsd el!
A bróker szakma jól hangzik a filmek alapján (pörgés, kiabálás, veszek-veszek-eladok-eladok), de egy kihalt szakma, és gyakorlatilag egy középfokú OKJ kell hozzá, nem túl nagy cucc, bár sokba kerül, de egyre inkább tuti munkanélküliséggel jár. Hogy miért kihalt? Mert brókerek helyett manapság mindenki számítógépen át maga köti az üzleteket, egyszerűen nincs szükség a klasszikus brókerekre.
Ami megmaradt az az alapkezelőknél van első sorban, de ahhoz sok évet kell jó közgáz egyetemeken tanulni, és utána nagy mázli kell, mert alapkezelőből nagyon kevés van manapság, és a legjobbak kerülnek csak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!