5 hónapra hogy menjek el dolgozni? Hogyan keressem? Többi lent
Szóval, januártól tudnék dolgozni június végéig, mert utána külföldre megyek tanulni
Most nincs hallgatói jogviszonyom már 7 hónapja, de ez idő alatt külföldön dolgoztam (nem a végzettségemmel, inkább angol tanulás okán).
Van egy műszaki menedzser alapszakos diplomám, logisztikára szakosodva, s a külföldi tanulás is logisztikai irányú lesz
Azaz jó lenne ebben a fél évben egy releváns munkaviszony, mert tanulásnak is jó, önéletrajzban is illene, és pénzt is hoz
De ezzel, hogy tudom, hogy csak 5-6 hónapig tudnék dolgozni, nem tudom, hogy megpróbáljak-e egy, a végzettségi szintemnek megfelelő (egyetemi diplomát elváró) munkát keresni, vagy esetleg inkább biztosabbra menve, egy OKJ-s szintűt kéne-e megpróbálnom?
Ezen kívül jelentkezésnél mondjam-e korrektségből, hogy csak fél év, vagy majd 5. hónap után mondom, hogy jó akkor kilépek, ledolgozom a maradék időt, és annyi? (ezért is preferálnék egy OKJ-s végzettséget elváró melót, mert ott a betanítási folyamat se olyan hosszú és költséges -már ha van valami extra- mint egy komolyabbnál, így kevésbé érezném magam 'genyának', hogy dobbantok gyorsan)
mint írtam, a tanulmányaimhoz RELEVÁNS munkát szeretnék végezni
nem az, hogy derogálna (vagy is hát, de, de nem azé'), de nem a pénz miatt 'kell' nekem az az 5 hónap munka, hanem hogy legyen valami viszonylag tanulmányaimhoz köthető szakmai tapasztalat (még ha nem is túl hosszú) az önéletrajzomban
Ha jól beszélsz angolul, akkor sok olyan hely van, ahová az is elég, főleg ahol nagy a fluktuáció pl call center. De egyébként add be mindenhova a jelentkezésedet szinttől függetlenül, ami szakmailag jó lehet. A szerződésedben benne lesz, hogy menni a felmondási idő, így annak megfelelően előre felmondhatsz. "Genyaság" vagy sem a saját érdekeidet kell nézni, és az alapján dönteni.
Megkérdezhetem, hogy hova mész továbbtanulni?
Én is gondolkodtam egy kiegészítő külföldi képzésen, de csak szeptember végétől kezdődne, és majd vmikor júliusban derülne ki,hogy felvettek e, így nem olyan könnyű előre tervezni, mert ha fel is mondok egyből, utána lakást keresni az adott helyen,költözni stb. gyorsnak kellene lenni.
Dániát néztem ki, hogy akkor 2017 szeptembertől ott mesterezni (Aalborg, Aarhus, vagy Odense); esetleg B tervnek Hollandia, mert ott csak 1 év a mester, és bár fizetős az egyetem, elenyésző (egy év az 300-500ezer ft)
ezért lenne az, hogy januártól, esetleg február elejétől munka, közben kiderül, hogy felvettek-e, s ha igen, akkor június végén, július elején azt befejezni, és július végén kiköltözni, hogy elkezdhessem ott is a munkakeresést (azt mondják nagyobb az esély kint, ha még nyáron kimész; de amúgy is megvan már most 6-7 hónapnyi megélhetésre a félretett pénzem)
kedves utolsó
mondjuk nem vagyok diák?
eszedbe se jutott mi? te zseniális elme...
akkor miért mennék már most ki, drágán, hogy ott mégnehezebben találjak teljes vagy részidős, de nem diák állást (dán tudás nélkül, oké), amit utána mikor diák leszek úgy is nagy valószínűséggel ott kell hagynom, mivel a diákoknak heti 15 órában van maximalizálva a munkaideje?
így már teccik érteni, vagy írjam lassabban?
szerinted nem gondoltam erre is? de hát így értelme sok lenne, főleg hogy 3 egyetemre pályázok, s mindhárom más városban, az ország más pontján van...
hasonló okos gondolat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!