Hogy lehet 8órában 75ezer ft a fizetés, ha azt mondták, hogy 700ft az órabér?
Azt mondták, hogy 700 forintos órabérben fogunk dolgozni. Arról nem esett szó, hogy ez nettó vagy bruttó, de gondoltam, hogy bruttó. Ma volt az első napom, beszélgettem azokkal akik régebb óta ott dolgoznak. Ők mondták, hogy 75ezer forintot visznek haza havonta úgy, hogy 8órát dolgoznak. Egy darab papírt nem láttak még, hogy mennyi lenne az órabérük, de nekik azt mondták, hogy 540 forintos órabérben vannak. Kiszámoltam 23 munkanappal 8órára nem jött ki sehogy a 75ezer.
Ez az egész hogy lehetséges? És akkor miért mondták, hogy 700ft-os órabérben fogunk dolgozni, ha mindenki fixen 75ezret keres, aki meg túlórázik annak meg rájön a túlóra.
Most mit tegyek?
Nem 520Ft-ot tévedtek, mert 23 munkanappal és 8órával számolva az 184óra. 184*700= 128 800Ft aminek a nettója 85.652 Ft és az a nő, aki már régóta ott van, azt mondta, hogy ők fixen 75ezret kapnak.
Most nem csak azért a 10ezer forint miatt akadtam fent ezen a dolgon, hanem azért is, mert úgy érzem, hogy átcseszik az embert.
Ne 23 munkanappal számolj. Kevés hónapban van annyi. 174-el kell osztani-szorozni mert annyi az átlagos havi munkaórák száma 8 órás munka esetén. Persze ez még mindig nem 75, de már közelebb van.
Mit mond a szerződés? Van egyáltalán, vagy lesz?
És biztos, hogy mindenki ugyanannyit keres?
Nem mindenkinek ugyanannyi a nettója, gyerekeseknek jár az adókedvezmény.
Az nem lehet, hogy minimálbérre vagytok bejelentve, a fennmaradó minimális különbséget meg zsebbe kapjátok.
Vagy a főnök felfele kerekített kicsit mikor mondta az órabéredet?
azért van így, mert a legtöbb ember havi bérben dolgozik, és nem órabérben. Tehát hiába van egyik hónapban több a másikban kevesebb nap mindig ugyanannyit kapsz.
Az órabérnek itt csak a túlóráknál van szerepe.
Nincs szerződésem (nem tudom hogy egyáltalán lesz-e), nem tudom, hogy csak azért mert hogy ma voltam először.
biztos hogy mindenki aki ugyanezt a munkát csinálja ennyit keres, gyerekesek is. Nem kapnak semmit zsebbe, cafeteria van (8ezer ft havonta).
Nem mondta, hogy KB 700ft lesz az órabérünk, pontosan 700-at mondott.
ha a gyerekesek is ugyanennyit kapnak, akkor szerződés nélküli meló lesz...
ugyanis a munkáltató ha kifizet mindenkinek ugyanannyit, akkor abból a különböző kedvezmények miatt (pl gyerekek után járó adókedvezmény) eltérő nettó fizetéseket fogsz kapni.
Persze ha ilyen jó magyar borítékos cég, akkor ott nincs adókedvezmény persze (meg nyugdíj, meg TB, meg sok minden más sem, ami egy legális alkalmazottnak jár. Gondold ezt végig)
A gyerekeseknek jár az adókedvezmény. Tehát ez vagy feketemunka, vagy a többiek hazudtak neked.
Szerződésre kérdezz rá a főnöknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!