Mennyi az átlag havi kereset Magyarországon?
"Aki a 85 ezer nettót írta az vagy hülye vagy tudatlan, esetleg mind a kettő"
Akkor mozdulj ki a kis elefántcsontváradból burzsúj kölök, mert a kőkemény magyar valóságot írtam le :) Menj el közmunka programra nettó 50 000 forintért utána nyilatkozz :) Nekem egyetemi diplomám van de nem szégyen az ha valaki keveset keres ;) Az szégyen, hogy ennyi hülye él álom világban akik félmilliós nettót hisznek aztán koppannak. Na mindegy feleslegesen verem a klaviatúrát, agybaj nagybaj. Kérdező továbbra is a 85 000 ret fogadd el ;) Ez a reális. Van ezalatt is, efelett is, ez átlag.
Mondjuk itt vannak akik írják, hogy egyetemi diplomával csak...
Az egyetemi diploma miért garantálná a jó fizetést? Pl elmehetek szabad bölcsésznek vagy informatikusnak. Mindkettő diplomát ad.
Ma Magyarországon nem lehetelten alap elvárás a nettó 150e az én ismeretségi körömben (kortársaim 25-30 évesek) ez alatt nem keresnek.
Az általam tapasztalt átlag nettó 180-200e.
23 évesen kerestem nettó 150e-et 0szakmai tapasztalattal és tudással az első komolyabb munkahelyemen (diploma nélkül--> nyelvvizsga folyamatban volt még 2 évig)
Mostani tapasztalatunk széles körben (munka, baráti társaság), hogy nem lehet / nehéz embert találni és az elvárások a nettó 200e be mentek el kezdő fizetés gyanánt.
Tehát, köszönöm mindenkinek a válaszát, nyilván azért tettem fel, mert nem tudom, még nem dolgozom, nem értek hozzá, és nem gondoltam volna, hogy egy ilyen egyszerű kérdésből ekkora vita kerekedik.
Na de mindegy, köszönöm mégegyszer mindenkinek.
"Én írtam, hogy egy jó barátnőm diplomával 7 év munkaviszony után 90 ezret visz haza nettó. Óvodapedagógus."
Hát igen, sajnos a pedagógus szakma (és főképp ezen része) nincs jól megfizetve. De attól még diplomája válogatja és nem kell egy kalap alá venni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!