Hogyan jöjjön haza külföldi munkahelyéről a párom? Mik a következményei a ha a felmondási időt nem dolgozza le?
Párom másfél hónapja ment ki németbe dolgozni.Munkaközvetítőn ketesztül ment.Sajnos a fizetése sokkal kevesebb mint gondoltuk,és a körülmények sem olyanok amiket ígértek.Mimdenképp haza szeretne jönni családjához...hozzánk.Sajnos van felmondási idő ami két hét.Viszont hallottunk olyanokat,hogy nem fizetik ki az utolsó bért ami megjárna...azt már akkor utalná a cég amikor itthon van.Arra gondoltunk hogy megvárna egy fizut még és hazajönne.Így is bennt maradna a cégnél még 2heti összeg.(Mivel két hetente fizetnek)De ha rendes úton módon mondana fel,akkor lehet egy teljes havit nem adnának oda.Mivel ha felmond akkor nem kapja meg előbb a fizut mint 10.-e.Ez viszont kérdéses számunkra hogy egyáltalán megkapná-e.Ha hazajönne két hét felmondási idő ledolgozása nélkül,annak mik lennének a kövezkezményei itt Magyarországon?Biróság...stb.Papirjait megkapná-e?..minden érdekel ami evvel kapcsolatos.
Köszi
Van rendes munkaszerződése a párodnak vagy feketén dolgozik? Ha van rendes munkaszerződése akkor kötelesek kifizetni vagy beperelheti őket a párod.
A céggel kell megbeszélnie hogy letölti-e a felmondási időt vagy sem. Esetleg arra az utolsó két hétre kiírathatja magát táppénzre és akkor lesz indoka hogy mért nem dolgozta le az utolsó két hetet.
Köszi.Igen van rendes szerződése.De az biztos hogy ha felmondana pl most.És lesogozza a két hetet,akkor csak 10.én utalják a pénzt.Kicsit furcsa.Itthon ugye 3-5 munkanap.
Illetve ha elmegy táppénzre akkor ott kell töltenie azt az időt ugye?Nem jöhet haza közben?
A felmondás napjáig mindent ki kell fizetni. Közös megegyezéssel azonnal is hazajöhet, ha a cég nem ragaszkodik a felmondási időhöz. Lehet neki is megéri, nem kell fizetni olyannak, aki csak bejár, de nem csinál semmit.
Be kell menni a főnökhöz és jelezni neki, hogy fel szeretne mondani, aztán lehet alkudozni az időpontról. Nem tudom mit csinál a férjed, de gyanítom nem pótolhatatlan, így akár el is tekinthetnek a felmondási időtől. vagy ha van fennmaradó szabadsága, akkor azt kiveheti.
Azért kíváncsi lennék, hogy fordított esetben mennyire lennétek felháborodva, ha mondjuk a párodnak egyik nap szólnának, hogy másnap már ne menjen.
A céggel beszélje meg, két hét felmondási idő az semmi, mért nem akarja azt letölteni és csak úgy lelépni?
Sok cégnél következő hónap 10-ig fizetnek, nem értem ez nektek mért furcsa.
Köszi!Ledolgozza a két hetet.Sőt még túlóráznia is kell. :( Azért köszi a válaszokat.
Utolsónak irom:Itt magyarországon,ha valaki elmegy a munkahelyéròl 3-5munkanapon belül ki kell fizessék a bérét.Viszont itt ahol párom van,hiába szűnik meg munkaviszonya pl. 14-én a fennmaradó bért csak köv.hònap 10-én kapja meg.Nos ez a furcsa egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!