Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak előbb? Mondjak...

Mit csináljak előbb? Mondjak fel vagy menjek el erre az interjúra?

Figyelt kérdés
Jelenlegi munkahelyemről szeretnék kilépni. Behívtak egy interjúra azonban 16 órára kaptam időpontot, de én 17ig dolgozok sajnos. Gondolkoztam, hogy elkéredzkedek. Viszont ki is szeretnék lépni. A holnapi napon lenne az interjú. Előbb kéredzkedjek el majd mondjak fel másnap, vagy már holnap mondjak fel és menjek el valahogy interjúra? Csak mert nem hiszem, hogy el engednének ha felmondanék és utána mennék el melóból mert nagyon átlátszó lenne. Ilyen esetben mit lehetne tenni?
2016. nov. 1. 20:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt ugye tudod hogyha behivnak interjura meg nem is biztos hogy felvesznek?

Persze ha szeretnel ket szek kozul a pad ala esni, akkor nyugodtan mondj fel.

2016. nov. 1. 21:04
 2/6 A kérdező kommentje:
igen ezt az infot kihagytam, nem csak akkor mondanék fel ha van biztos új helyem, csak annyira sokat kell bent lenni, hogy kevés az időm munkát keresni. Tudom, hogy nem biztos hogy összejön az interjú de nekem fontos, jelentkeztem még pár helyre. A lényeg, hogy ha előbb bejelentem, hogy felmondok és ragaszkodnak a felmondási időhőz akkor nem biztos, hogy el engednek valami ürüggyel mivel átlátnak azon, hogy interjúra megyek
2016. nov. 1. 21:06
 3/6 anonim ***** válasza:

mond azt, hogy előbb el kell menned, mert fáj a fogad.

Bár én nem szoktam indokolni. szólok, hogy egy órával előbb el szeretnék menni.. azt, azt mondják oké. Bár mondjuk ez ritka, évente 1-2x fordul elő max.

2016. nov. 1. 21:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Vagy be se menj holnap (dokival ki tudod magad íratni pl. hasmenésre, hányásra hivatkozva), vagy gyere el előbb bentről, mondhatod, hogy fogorvoshoz kell menned vagy hasonló.

Én nem mondanék fel.

2016. nov. 1. 22:38
 5/6 Koplárovics Béci ***** válasza:
Ha már nem vagy próbaidőn, akkor egyébként nem úgy van a felmondás, hogy ma felmondasz és holnap már biztosan nem kell menned dolgozni.
2016. nov. 2. 06:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem tisztában van vele a kérdező, csak azon mereng, hogy ciki ha felmond és másnapra elkéredzkedik egy órával előtt. Plusz nem biztos, hogy elengedik, mert nem kötelesek elengedni, nem minden munkahely ennyire rugalmas.

Én azt csináltam, amit előttem írtak, mivel nem kockáztattam be ( ismertem milyen a mentalitás, és hogy húznák a szájukat), simán elég lett volna egy órával előbb eljönnöm, de inkább biztosra mentem és dokival hasmenéssel aznapra kiírattam magam.

Én a helyedben ma elkéredzkednék egy órával előbb, holnap pedig felmondanék. De ez mind attól függ, mennyire látod korrektnek a helyet, ha normálisak veled, fordítva is megteheted, de gondolom nem vagy olyan szerencsés kivétel. :D

2016. nov. 2. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!