McDonald's 2016 "diákmunka"? Tényleg olyan jó?
16 éves nappali tagozatos diák vagyok, eddig két nyaramat töltöttem nyári munkával, és vendéglátói részen.
Állatkert? Barlang étterem? Mit ne mondjak nem túl elegáns, s nem túl tiszta, barlanghoz méltó, bogarak vannak rendesen, de ennél a Meki még is gázosabb...
Nem hinném, hogy egy diáknak az lenne az ideális, hogy úgy kezeljék, mint egy utolsó férget egy munka helyen, pláne nem egy gyors étteremben. Le esik a földre a hambi? "Nem baj a vendégnek lesz." Az uborka "már ki mászik a tartó edényből", és a szaga se kellemes, nem baj a vendég megeszi.
Ne haragudjon meg a világ én nem enném meg, és nem is adnám ki a vendégeknek, de itt meg is lincselnek érte ha kidobod a kukába. Megégetted a kezed, és nincs rá időd elmenni lekenni a kezed, de ha valaki kérdezi akkor "igen lekentem"-et kell mondani? Olyan ott dolgozni, mintha egy rakat bűnöző mellett kéne dolgozni. "Nem érti a vezetőség, hogy miért ilyen nehéz munkaerőt találni". Emeljünk óra bért biztos jön a sok hülye, (én is bedőltem neki) 900 Ft-os óra bér, de ebből levonjuk a biztosításod és még jó pár dolgot, hogy még többet nyerjünk rajtad.
Tisztességes munka beosztás? Az mi? Nem küldik el, hogy mikor kell bejönnöd és ebédnél is, ha mondjuk glutén vagy tej érzékeny vagy vagy mit tudom én baszhatod, nem eszel, mert csökkentett ellátás van. "Sok a hiány".
Ez valóban megéri? Pláne, hogy a szuper diákszövetségek úgy kötik a szerződést, hogy 6 hónapnyit kötelező ledolgoznod.
Remélem mindenkinek meghoztam a mekihez való kedvét, mivel senkitől nem láttam, hogy írt volna ilyeneket, csak úgy mondom eddig 2 munka napom volt ott.
Aki kitartó és megvan hozzá a türelme sok sikert, ja és tisztességes munka ruhát nem adnak mielőtt még valaki azt hinné.
Senki nem kötelezhető munkára, "tilos szerződés".
Símán bukná a meki a pert, csak szólok, ha valaki mégis otthagyná 1 hét után.
Nekem a Burger Kinghez volt szerencsém, tényleg nem bánnak a dolgozók valami jól a diákokkal, mondjuk ez a kajás nálam nem volt.
Én fél évet szerettem volna ott dolgozni (3 hét lett belőle) és amikor beadtam a jelentkezési lapomat, megkérdezte a nő, hogy miért csak ennyi?! Hát mert mondjuk diák vagyok és nem akarok évekig leragadni egy munkahelyen és néha pihenni is szeretnék??
"Te mondod meg melyik nap jössz" ennek ne dőljetek be! Beírnak random napokra, te szólsz, hogy nem jó, szemforgatással áthúzzák és beírnak a ráérős napjaidra, 8-10-12 órára, amikor te csak 6ot kívánsz dolgozni.
Ja, és simán eltűnnek a cuccaid az öltözőből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!