Egyes munkahelyen a középvezetők miért ilyen buták?
Mindenki sír, hogy munkaerőhiány van, alig talál embert.De, fizetni meg nem akar.
Viszont, egy munkahely nem csak a fizetés miatt lehet vonzó, hanem a juttatásoktól.
Mondok egy példát:
Az első munkahelyemen, össze vesztem a főnökömmel a kávé miatt.Én szerettem volna, hogyha az irodába lehet kávét rendelni a cég kontójára.Persze, nem korlátlanul, mert visszaélés lett volna belőle.Amikor ezt felvetettem, egyből elkezdett kakaskodni, hogy mit képzelek én magamról.
Erre azt felvettem neki, hogy neki külön kávéfőzője van és ő tényleg céges kávét iszik, illetve van kis hűtője tele üdítővel, ásványvízzel.Ez mind-mind céges.
Erre azt mondta, semmi közöm hozzá, az amúgy is vendégeknek van.A bibi, hogy elég ritkán jön vendég.
Szóval, ilyeneken spórolnak.
Emellett, ő annyit rendelt belőlük, amennyit akart.
Mondjuk engem mindig is rühellett, mert egyszer felnyomtam egy HR-es dolog miatt a nagyfőnöknek.
Na, de mit pattog?Ugyanolyan ember, mint én, még MSC fokozatú diplomája sem volt.
Sokat nem is voltam azon a munkahelyen.
A jelenlegi helyemen van céges kávé, sőt kiválaszthatjuk, hogy milyen legyen.
Sok a céges rendezvény, csapatépítő tréning.Itt figyelnek azért az emberekre.
Nem tudom, hogy mennyire néztél utána az adózási résznek,
mielőtt ezt így elkönyvelted, de tartok tőle, nem eléggé.
Ha a cég számlájára vesz kávégépet, háztartási gépet, azt
nagy valószínűséggel el tudja számolni költségként.
Viszont ha kávét vesz, üdítőt, vagy csak palackozott vizet,
akkor az után ugyanúgy kell adóznia, mintha fizetésként
fizette volna ki. Semmit sem nyer vele, csak presztízst.
Ha nem fizeti ki neked a kávé árát, akkor nem is fog neked
kávét venni :)
Nagyobb cégeknél úgy van, hogy most oké, 500 ft fizetés-
emelést kiröhögnék, viszont biztosít nekik pár kávét, és
azzal még milyen jót is tesz. Főleg, ha csak a kávét kell
kifizetni, mert a gépet még le is írhatja :)
nem buták a középvezetők. ha buták lennének akkor olyan alkalmazottak lennének mint te és azon pattognának, hogy nekik miért nem jár kávé+minibár az irodájukba.
Ezzel szemben nekik ez már mind megvan, és senki nem kéri rajtuk számon.
Miért nem vagy középvezető ha erre vágysz?
nem csak kávé járna érte, de vastag fizetés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!