Határozott idejű szerződéssel 2,5 hónapot fogok dolgozni a jelenlegi munkahelyem és van összesen három nap szabim. Gáz, ha kiveszem vagy inkább ne?
Figyelt kérdés
Egy hónap múlva beszélem meg a fogorvossal, lehet hogy meg fognak műteni (de nem olyan súlyos, fogaimmal kapcsolatos, három fogamat kiműtik lehet hogy egyszerre). Gáz lenne kivenni e miatt a szabit? Vagy inkább halasszam el januárra (bár lehet akkor is fogok dolgozni, csak kevesebb óraszámban).2016. okt. 19. 23:08
1/4 anonim válasza:
Ha amúgy is határozott idejű a szerződés, akkor miért ekkora gond ez?
Én amúgy nem halogatnék semmi foggal kapcsolatos problémát, inkább örüljön a munkaadód hogy nem betegszabit veszel ki (pluszban).
2/4 A kérdező kommentje:
Csak azért, mert nem szeretnék rossz benyomást kelteni (rendesek a kollégáim és a közvetlen felettesem is), plusz protekcióval kaptam az állást és nem is nagyon dolgozhatnék ebben a munkakörben amúgy (ez nem azt jelenti, hogy sík vagyok hozzá, de van mit tanulnom). A fogaim pedig bölcsességfogak, amiket fogszabályzó miatt kellene kiműteni, nem fájnak, nem durrantak be, szóval az az egy hónap már mindegy. Szépen elvannak a helyükön, csak ugye jó lenne minél előbb.
2016. okt. 19. 23:21
3/4 anonim válasza:
nekem volt bölcsességfok műtétem. 2x2 t szedtek ki, hát nem 3 nap alatt voltam ismét munkaképes állapotban.
4/4 anonim válasza:
Teljesen abszurd ez a kérdés.
A szabadság kivétele nem csak lehetőség: ha nem veszed ki, a munkáltató köteles kiadni. Kivéve, ha a munkaviszony év közben szűnik meg, mert akkor meg is lehet váltani. De ha mostantól számolok 2,5 hónapot, akkor a munkaviszony már biztosan nem fog év közben megszűnni.
Ha pedig olyan egészségügyi problémád van, ami miatt nem tudsz dolgozni, azt nem szabadsággal kell megoldani, hanem a munkáltató első körben betegszabadságot köteles adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!