Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az irodai munka miért fizet...

Az irodai munka miért fizet jobban, mint a fizikai?

Figyelt kérdés

Operátor vagyok egy cégnél a bruttóm általaban 250 000Ft körül van.

(Nem tudom most pontosan,de ilyesmi) 99 000Ft -ot vontak le adóba ami kb szintén egy fizetés.. Mondhatnam h kb egy kezdő mérnök fizetése?!

Aki 10 éve van a cégnel az is kb netto 180-200-at keres ebbe azért van túlóra is,de azért nem azzal kapja a 200-at h egész nap ül..amennyit rohan az ember azért a 200 000 is kevés..

Én meg a másik 1000 ember hajt és kap 150-70-et addig az irodai luvnya a hr-n vagy a hozzá nem értő mernök kap nettoba duplát..nem fárad el,nem izzad,akkor miért kap többet?!

Ahhoz h nekem 250 legyen csak a bruttom,tulorázni és az nem az alapom.. 159 000 az alapom és tulorával kapok netto 170 et és akkor ebben van még utazási költség meg ilyenek..

Koromhoz kepest talán jo fizetésem van, fe ez sem elég egy nyugodt megélhetésre, nem elegendő igazán és tudom,hogy vannak ennél rosszabbul keresők . Meg amikor vezető lévén kap 3-400 at és 6 gyerek mellett 0 adó amig az egyedülállótól levonják a fél fizetést,

Miért nem lehet megemelni a fizetést rendesen vagy lejebb vinni az afókat? Ugyis annyian adoznak..ráraknak fizetés emelésként 3000 et aztán abból 2700 adó és nem is látszik h emeltek..ennél a cégnél is ahhoz h jol kapjon sz ember el kell tel ir 10 évnek mert addig aprankent emelik aztán egyszer csak jo..csak az a gáz h aki 10 év alatt elért x összeget lassan lelőzi az olyan,aki mondjuk 1 éve van ott.

2016. okt. 12. 23:47
1 2
 11/20 A legböszmébb Feri ***** válasza:
46%

A kérdező nem egy agytröszt, ettől függetlenül nem bántani és kioktatni kell, hanem elmagyarázni neki.

No, hogyaszongya:

Há' minek fizessenek többet a melósnak, ha a marha ennyiért is megcsinálja?

2016. okt. 13. 12:55
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért olcsóbb a fizikai munka?

Mert általában (nem mindig) kisebb szaktudást igényel, kevésbé összetett tudást, mint az irodai (ahol a szakma mellett egy vagy két nyelv is kell már).

Mivel sok az ember (és ennek kisebb hányada magasan képzett, nyelveket beszélő), ezért a nagyobb hányad a kevésbé képzett. Mivel sok van belőlük (globálisan a munkásokból), nagyon nagy a kínálat, ezért olcsó. Amiből kevés van, az drágább. A munkaerőpiac kereslet-kínálati görbéje nagyon hasonló az árupiacéhoz. Árucikkek vagyunk a kormányaink számára. Semmi több.

Mindannyian a felső 1 % malmára hajtjuk a vizet, akik a lobbin és kapcsolatápoláson kívül semmit se tesznek hihetetlenül fényűző és gondtalan életük anyagi színvonaláért. (nem feltétlen a magyar oligarchákra gondolok - ők koldusok az igazi multimilliárdosokhoz képest)

2016. okt. 13. 12:57
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Jaj. Te is csak a sztereotípiákat erősíted.

A kérdésedre válaszolva, azért, mert a te munkád bárki meg tudja csinálni pár hét betanítás után, a mérnökét meg 5 év tanulás, 5 év gyakorlat után is csak az, aki mellé tehetséges is. Ennek van értéke, nem az izzadságnak.

És hogy elkeserítselek egy kicsit, jobb mérnökök Bp-n pl. keresnek gond nélkül 400-500 nettót is. :)

2016. okt. 13. 12:59
 14/20 anonim ***** válasza:
#5 Én is megkaptam a magamét! Sőt kettőt is.
2016. okt. 13. 18:03
 15/20 anonim ***** válasza:
84%

Nagyjából jól írták a többiek, de felesleges így neki támadni a kérdezőnek.

Nekem nagyon széleskörű tapasztalatom van munkákat tekintve. Dolgoztam évekig építőiparban, betonoztam, vakolatot véstem, gipszkarton táblákat emelgettem, festettem, stb. és meg kell hagyni, nagyon kemény meló. De úgy megtudtam mindezt csinálni, hogy soha nem tanultam az ilyen szakmákat.

Most szellemi munkás vagyok, idegen nyelven dolgozom egész nap egy számítógép előtt, excel függvényeket használok, pivot táblákat, pénzügyi rendszereket, többször tárgyaltam már külföldi partnerekkel. Na ez már viszont olyan, hogy ezt egy évig is magyarázhatnám egy fizikai munkás kollégának, akkor sem tudná megcsinálni. Jellemzően sokkal alacsonyabb szinten gondolkodnak. Semmiféle lenézés nincs ebben, nagyon is szükség van a szakmunkásokra is.

És nem is feltétlen keresnek kevesebbet. Egyik sógorom asztalos egyéni vállalkozó, jóval többet keres mint én. A másik sógorom festő egyéni vállalkozó, legalább a dupláját keresi mint én az irodában. Egyszer hívták dolgozni napi nettó 10 ezer forintért, de csak mosolygott rajta. Abból nem tudná normális körülmények között nevelni a 4 iskolás gyerekét.

2016. okt. 13. 18:32
 16/20 anonim válasza:
94%
Nekem hegesztőként az alapfizetésem 320 ezer bruttó. Erre jön még 30% zónapótlék+túlóra+30 ezer cafeteria. Nálam pl a mérnökök többet keresnek, de az adminisztrációs munkát végző irodisták jóval kevesebbet, legalább is nálunk. Azt mondják, hogy ők csak viszik a pénzt, mi meg termeljük ;)
2016. okt. 13. 20:06
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű összefüggéseket sem értesz meg, Kedves Kérdező. Tökmind1, hogy mennyire izzadsz meg a munkádban, vagy mennyire fáradsz el. NEM ettől lesz értékes. Attól lesz értékes a munka (értsd: fizetnek érte sokat), hogy nem tudja bárki megcsinálni. Hogy évekig kell tanulni, képezni magad ahhoz, hogy el tudd végezni. Izzadni bárki tud, elvégezni egy mérnöki szakot már sokkal kevesebben. Egyszerű kereslet-kínálat.
2016. okt. 13. 21:12
 18/20 anonim ***** válasza:
59%

Irodai HR-es luvnya vagyok, és megkapom a dupláját, sokszor még sokkal többet is... így jártál, tanultál volna meg gondolkozni. :)

(Csak hogy olyan stílisban reflektáljak, amilyenben ő írt.)

2016. okt. 14. 17:35
 19/20 anonim ***** válasza:
72%

"Kedves" kérdező!

Én is irodában dolgozom és túlóra nélkül keresek 2x annyit mint te túlórával. Nekem sem volt kedvem évekig egyetemre járni, sem nyelveket tanulni, nyelv vizsgázni -saját időmben saját pénzemből-, még is megtettem, ezért most olyan feladatköröket tudok több idegen nyelven ellátni, amihez neked alsó hangon 3-4 évet kellene tanulnod.

Nálunk is vannak fizikai dolgozók, kb ők is ezen a szellemi szinten vannak mint te. Szerencsére még csak be sem tehetik a lábukat az irodába.

Az izzadtság mértéke és a munka értékteremtő foka nem egyenesen arányos!

2016. okt. 15. 02:50
 20/20 anonim válasza:
100%
Hát kérdező.. Gyökér vagy :D. Rohadj is meg a gyárban :D
2017. jún. 21. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!