Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felköltözni Bpre mint eladó? Lent

Felköltözni Bpre mint eladó? Lent

Figyelt kérdés
29 éves nő vagyok, van diplomám is ( gazd-menedzsment) diplomázás utűn 5 évig külföldön voltam, de sokat nem tettem félre, mivel anyuéknak svájci frankos hitele volt, és a keresetem java elment arra, hogy vissza tudjuk fizetni. Aztán hazajöttem, titkárnő lettem ( kis faluba élek Baranyában, Pécsre jártam be), de megszűnt a munkám. Most itt vagyok, lassan 30 évesen 300 ezer megtakarított forinttal, egy kis autóval, és egy éves irodai tapasztalattal ( társalgási német és angol nyelvtudással). Fél éve keresek munkát. Bpn lenne egy lehetőség, eladó lennék egy exkluzív ruhaboltban, 12 óra munka, heti 4-5 nap, egy nap kapnék 8 ezret, plzusz a BKV-t fizetnék. Havi szinten ez 160 ezer. Szerintetek kiugrásnak jó lenne? De még arra is gondoltam, visszamegyek Ausztriába, pincérként nagyon jól kerestem, és mivel már hitel sincs, mindent félre tudnék tenni. Viszont nem mint poncér v szobalány szeretné megöregedni.
2016. okt. 6. 13:43
 1/9 A kérdező kommentje:
opp, elírtam nem öt évig voltam kint, csak 2,5! de aszt hiszem ez talán mindegy is.
2016. okt. 6. 13:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Baranyában semmiképp ne maradj. Szerintem fogadd el a munkát, gyere Pestre, aztán 1-2 évenként ugrálj felfelé a munkahelyeken, itt azért vannak lehetőségek.

Biztos sokan fogják az osztrák cselé... izé, szobalányságot javasolni, és persze végül te döntesz, de hogy álljon itt egy ellenkező vélemény: szerintem nem csak a pénz számít, ha 29 évesen már nem akarsz igazán ilyet csinálni, akkor ne tedd, mert csak depressziós leszel. Bp nem rossz hely, lehet itt is jól élni, és nekem pl. sokat jelent az is, hogy itt az anyanyelvemet használhatom. Arról nem is beszélve, hogy ha netalán egyedülálló vagy: nem egy ismerősöm van kint, aki sok év után is magányos maradt kint, mert ott sokkal nehezebben ismerkedik.

(Hasonló helyzetben vagyunk, én 28 éves koromig fizettem az apámtól örökölt hitelt, most vagyok 30, és Pesten gyűjtögetem a pénzt saját lakásra, több külföldi ajánlatot visszautasítottam már.)

30F

2016. okt. 6. 14:03
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes választ :) 160 ezer mondjuk elég sovány Bpn, egy szoba rezsivel 60 jó esetben, de valahol el kell kezdenem. És igen, a kint töltött évek alatt rájöttem, h bizony ismerkedni se nagyon fogok ott.
2016. okt. 6. 14:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Itt a lehetőség, Ti egymásnak vagytok teremtve!
2016. okt. 6. 14:30
 5/9 A kérdező kommentje:
Haha :D Köszi, de a jelenlegi állapotomban én még nem akarok ismerkedni. Nem írtam, de elég súlyos depresszióból lábaltam ki ( illetve még valamilyen szinten tart a dolog, de már jobban vagyok). Most inkább a munka legyen meg, meg a költözésem, elég nagy változás lesz ez is.
2016. okt. 6. 14:32
 6/9 Bence87 ***** válasza:
Kicsit még nézegess körbe és ne félj alkudozni, itt Budapesten ha bemegyek szinte bármelyik pékségbe, cukrászdába, élelmiszerboltba, üzletbe stb., szinte mindenhol ki van ragasztva, hogy eladót keresnek azonnali kezdéssel. Tehát jó alkupozíciód van, kicsit kérj többet, ha nem adják meg, van még rengeteg lehetőség.
2016. okt. 7. 12:05
 7/9 Bence87 ***** válasza:
Amúgy ha van diplomád, tényleg jól megy a német és angol, akkor nettó 250.000-ret minimum meg kéne tudnod keresni, de napi 8 óra munkával. Pl. nézegess esetleg SSC-s munkát. Mondjul eladóként ennyit nem fogsz keresni, de olyan munkával, amihez kell diploma és nyelvtudás, ennyit simán megkereshetsz minimum. Vagy ha valami nyugisabb kell, esetleg szállodai recepciós. Bár az is kb. eladói fizetés, de ott legalább van borravaló valamennyi.
2016. okt. 7. 12:08
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Közben visszamondtam a munkát, mert heti 5 nap 12 órázással lenne meg a havi 160...ráadásul a két pihenőnap nagy ritkán lenne két egymást követő nap, pláne hétvége. Heti 60 óra munka folyamatosan, ennyi pénzért, hát, köszönöm, nem. Az angolt meg a németet folyamatosan tanulom, mert csak társalgási szint mind a kettő, de reményeim szerint egy év alatt elérem mind a kettőből a tárgyalási szintet.
2016. okt. 7. 13:23
 9/9 Bence87 ***** válasza:
Lidl állítólag most elég jól fizet: jobs.lidl.hu
2016. okt. 7. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!