Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek érdemes kimenni...

Szerintetek érdemes kimenni Angliába szobalánynak?

Figyelt kérdés

És tényleg igaz hogy az angolok úgy bánnak a magyarokkal mint egy utolsó senkivel?

(Osztálytársam piszkált hogy ott úgy fognak velem bánni mert a szemükben egy senkiházi bevándorló leszek.)

2016. okt. 4. 11:33
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Nem érdemes.
2016. okt. 4. 11:37
 2/8 anonim ***** válasza:
11%
Ha ez az életcélod, és ennyire nem értesz semmihez...
2016. okt. 4. 11:45
 3/8 anonim ***** válasza:
18%
Majd megvernek, megerőszakolnak.
2016. okt. 4. 11:47
 4/8 anonim ***** válasza:
26%
#3 a migráncsok
2016. okt. 4. 12:02
 5/8 anonim válasza:
87%

Szobalánynak csak akkor érdemes kimenni, ha Magyarországon is kizárólag minimálbéres állást találnál. Az angliai munkavállalás és élet megfelelő nyelvtudás nélkül viszont nagyon problémás, ha viszont van nyelvtudásod, akkor Magyarországon sem csak minimálbéres munkát kaphatsz.

Szobalányként minimálbért fogsz keresni egy fizikailag nagyon megterhelő és sokszor gusztustalan munkával, mivel alapvetően takarítani fogsz. Sokat, gyorsan, szigorú határidővel. Mivel ezekben a munkakörökben egyébként is nagy a fluktuáció, a munkaadód nem fog különösebben megbecsülni, mert tudja, hogy bármikor talál helyetted mást. Elsősorban nem azért, mert bevándorló vagy, hanem azért, mert bármikor pótolhat, hiszen csak egy sima takarító vagy.

Ráadásul minimálbérből Angliában is az a realitás, hogy bérelsz egy szobát és esetleg tudsz félrerakni egy kicsit, ha mindenen spórolsz, de önállóan élni már nem tudsz belőle.

Mivel szobalányként az angolod nem nagyon fejlődik, nem is tudsz előre lépni.

Azt javaslom, hogy inkább tanulj meg jól angolul és tanulj tovább. Angliában sokkal jobban fizető, jobban megbecsült és jobb körülmények között végezhető munkákat is meg lehet szerezni külföldiként, ha van releváns végzettséged, szaktudásod és jól (vagyis erős felsőfokon) beszéled a nyelvet.

2016. okt. 4. 12:19
 6/8 anonim ***** válasza:
72%

Hogy megéri-e, az attól függ, milyen egyéb lehetőségeid vannak.

Szobalányként dolgozni fizikailag is elég kemény időnként. Kérdés, ezt mennyire bírnád. Ha külföldi vagy és esetleg még a nyelvet se beszéled túl jól, bárhol a világban számíthatsz lenézésre.

2016. okt. 4. 12:21
 7/8 anonim ***** válasza:
17%
Kíváncsi lennék miért lettem leszavazva.
2016. okt. 4. 12:55
 8/8 anonim ***** válasza:
72%

Barátnőm évek óta kint él, én is voltam már kint pár hónapig még pár éve.

Ezeket a munkákat nem csinálja meg az angol, mint a szobalány/vendéglátós munkák, mert ahhoz lusták, ergo szükségük van a "senkiházi bevándorlókra".

Amúgy meg nekem sem, meg a barátnőmnek sincs ilyen tapasztalata, másrészt az angolok alapvetően én úgy ismertem meg őket, mint egy "illemtudó" nép, még egymást sem küldik el a ...ba, csak ha nagyon kiélezett már a konfliktus van, hidegvérűek, egyébként max csak a háta mögött. :)

Esetleg ha mindenképp ki szeretnél menni, ugródeszkának ajánlom az aupair-kedést, ha nem idegenkedsz a gyerekektől és attól, hogy egy idegen családdal lakj.

Persze itt nem fogsz sokat keresni, de ugródeszkának, és annak, hogy a nyelvet igazán megtanuld, nagyon jó választás. És itt csak a gyerekekről kell gondoskodnod, nem házvezetőnőnek meg ilyesmi.

Ha mégis sok pénzt szeretnél, akkor valamilyen vendéglátós munkát javasolnék, ha jól megy az angol( értsd kommunikációképes, és ez alatt nem a felsőfokot értem, hanem egy olyan középfokot, amivel bárkivel elbeszélgetsz a mindennapi dolgokról. Senki nem felsőfokúval megy ki, nekem ráadásul a középfokúm sem volt meg anno, barátnőm meg még mindig csak tendál a felsőfok felé, és már nem az első munkahelyén van, kávézóban, illetve étteremben dolgozik.)

Nézhetsz szállodai munkákat is, de a szobalány pl az tényleg nagyon fárasztó és kemény fizikai munka lesz, kell hozzá a teherbírás.

Ja a vendéglátós, kávézós, munkához nem kérnek kint külön papírt, a tapasztalatot nézik, vagy hogy mennyire vagy ügyes.

2016. okt. 4. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!