Hogyan lehetséges az, hogy állítólag hatalmas informatikus hiány van és közben rengeteg értelmes infos munkanélküli?
Hat azért a BME csak 2-3% diplomazik le. A GDF -en 98. És a cégek külön odaírják, hogy nem fogadjak el.
Szakmai gyakorlat kötelező, mivel azonban nem kaptam gyakornoki melot, így trükkoztem, mint a többiek.
Természetesen most is csak egyszerű gyakornoki melot keresek, az se gond ha fizetés sincs és rendelkezésre állok 3 műszakban is teljesen ingyen. Csak szabadidőmben tudok fejlesztgetni, mert dolgoznom is kell. Tapasztalatom szerint konnyebb a nagyobb cégeknél elhelyezkedni, mint a kicsiknél, bár nekem sehol nem sikerült. Es budapesti vagyok.
8#
Mi a szakmád?
Amúgy én is ezen véleményen vagyok, hányingerem van hogy a szakmunkáért szinte minimál bért akarnak adni....
Nem tudom, mennyit keresel, de ismerős pl egy nemzetközi
cégnél, fejlesztőként (adatbázisok, belső használatú
programok, komplett új rendszer kiépítése) 700 nettóért
dolgozik. Főleg java és sql, tcpip, néha web frontendhez
php. Kezdőként vették fel, de úgy, hogy saját fejlesztést
tudott referenciának felmutatni.
Igen. De én ingyen is dolgoznék. Nem kell nekem 600-700 ezres fizetés. Az ingyenesnél nincs jobb ajánlat.
Egyébként meg leggyorsabban, legjobban a cégeknél tudsz/tudnál fejlődni, mert akkor látod, hogy mire van igazán szükség. De ha esélyt se adnak az embernek, akkor nincs igazén mit tenni.
Nem tudom mit gondolnak a cégek. De így tuti, hogy nem lesz sok senior programozó a jövőben. Mindenki a csalódottság miatt el fogja hagyni a pályát. Valószínű, hogy én is véglegesen.
Ha azt mondanák, hogy TAPASZTALT programozóból van hiány akkor boldogabb lennél?
Amúgy meg nem feltételen az ingyen munka a legjobb munka... Aki nem ért a szakmájához arra lehet hónapokig nem lehet semmit rábízni, tehát nincs értékelhető produktuma és még mások idejét is pazarolja a cégnél.
Az programozó meg a tapasztalt programozó az nagyon nem ugyanaz.
Aki frissen kijön az egyetemről az programozó, de többnyire nem tapasztalt.
De az is előfordul, hogy valakinek semmilyen papírja sincs, mégis 6 éves kora óta programoz. Az tapasztalt programozó.
Tapasztalt programozóból baromi kevés van, és egyre kevesebb lesz. Ugyanis nem kapnak lehetőséget, azok akiknek nincs tapasztalatuk. Nyilván egy idő után ezt megunják, és elhúznak a pályáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!