Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehetséges az, hogy...

Hogyan lehetséges az, hogy állítólag hatalmas informatikus hiány van és közben rengeteg értelmes infos munkanélküli?

Figyelt kérdés
Hogyan lehetséges az, hogy állítólag hatalmas informatikus hiány van és közben rengeteg értelmes infos munkanélküli? Egyébként én is annak készültem. Elvégeztem a BME-t, de mivel nem találtam munkát, így elhagytam a pályát. Ráadásul rengeteg sorstársam van.

2016. okt. 1. 04:43
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Hat azért a BME csak 2-3% diplomazik le. A GDF -en 98. És a cégek külön odaírják, hogy nem fogadjak el.

Szakmai gyakorlat kötelező, mivel azonban nem kaptam gyakornoki melot, így trükkoztem, mint a többiek.

Természetesen most is csak egyszerű gyakornoki melot keresek, az se gond ha fizetés sincs és rendelkezésre állok 3 műszakban is teljesen ingyen. Csak szabadidőmben tudok fejlesztgetni, mert dolgoznom is kell. Tapasztalatom szerint konnyebb a nagyobb cégeknél elhelyezkedni, mint a kicsiknél, bár nekem sehol nem sikerült. Es budapesti vagyok.

2016. okt. 1. 13:09
 12/30 anonim ***** válasza:
82%

8#

Mi a szakmád?

Amúgy én is ezen véleményen vagyok, hányingerem van hogy a szakmunkáért szinte minimál bért akarnak adni....

2016. okt. 1. 13:13
 13/30 A kérdező kommentje:
Pénzügyi tanácsadó vagyok jelenleg, de sokkal inkább szeretnek infora menni. Pedig tudom, hogy most a többszörösét keresem, mintha pogramoznek. De az ember csinálja azt amit igazán szeret. Egyébként java programozónak mennek, esetleg webprogramozonak. Volt mar több különböző állásom, és mindenhol el tudtam helyezkedni szinte azonnal. De az Info meló keresés valami kegyetlen, és akkor meg nyomják a pofádba, hogy lasszóval fogjak őket. Engem is befoghatnák mar. De úgy látom, nem én vagyok az egyetlen.
2016. okt. 1. 14:07
 14/30 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudom, mennyit keresel, de ismerős pl egy nemzetközi

cégnél, fejlesztőként (adatbázisok, belső használatú

programok, komplett új rendszer kiépítése) 700 nettóért

dolgozik. Főleg java és sql, tcpip, néha web frontendhez

php. Kezdőként vették fel, de úgy, hogy saját fejlesztést

tudott referenciának felmutatni.

2016. okt. 1. 16:42
 15/30 A kérdező kommentje:
Nem kerek én semmit se. Csak lehetőséget. De nem nagyon akarnak adni valami miatt az infos cégek senkinek se. Egyetemen kötelező a szakmai gyakorlat a diplomához. Na az egy szenvedés. Úgy kezelik az egyetemek, hogy hipp-hopp mar kapsz is melot, de persze ok nem tudnak adni egyet se. Se az ELTE se a BME.
2016. okt. 1. 17:20
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
A diploma csak arra jó, hogy egyáltalán szóba álljanak veled egy komolyabb cégnél egy állásinterjún. A munka megszerzéséhez viszont édes kevés. Képezni kell magad, olvasni, fejleszteni otthon, szabadidődben. Azt hiszik sokan, hogy elvégzed az ELTE progmatot, és hopp jön az 5-6-700 ezres nettó fizetés. Hát nem, rohadt sokat kell érte tanulni és dolgozni.
2016. okt. 2. 12:24
 17/30 A kérdező kommentje:

Igen. De én ingyen is dolgoznék. Nem kell nekem 600-700 ezres fizetés. Az ingyenesnél nincs jobb ajánlat.

Egyébként meg leggyorsabban, legjobban a cégeknél tudsz/tudnál fejlődni, mert akkor látod, hogy mire van igazán szükség. De ha esélyt se adnak az embernek, akkor nincs igazén mit tenni.

Nem tudom mit gondolnak a cégek. De így tuti, hogy nem lesz sok senior programozó a jövőben. Mindenki a csalódottság miatt el fogja hagyni a pályát. Valószínű, hogy én is véglegesen.

2016. okt. 2. 14:46
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha azt mondanák, hogy TAPASZTALT programozóból van hiány akkor boldogabb lennél?

Amúgy meg nem feltételen az ingyen munka a legjobb munka... Aki nem ért a szakmájához arra lehet hónapokig nem lehet semmit rábízni, tehát nincs értékelhető produktuma és még mások idejét is pazarolja a cégnél.

2016. okt. 2. 14:56
 19/30 A kérdező kommentje:

Az programozó meg a tapasztalt programozó az nagyon nem ugyanaz.

Aki frissen kijön az egyetemről az programozó, de többnyire nem tapasztalt.

De az is előfordul, hogy valakinek semmilyen papírja sincs, mégis 6 éves kora óta programoz. Az tapasztalt programozó.

Tapasztalt programozóból baromi kevés van, és egyre kevesebb lesz. Ugyanis nem kapnak lehetőséget, azok akiknek nincs tapasztalatuk. Nyilván egy idő után ezt megunják, és elhúznak a pályáról.

2016. okt. 2. 16:51
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, akit én ismerek az mind kapott már az egyetem alatt is...
2016. okt. 2. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!