Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mérnök BSc és közgazdasági...

Fittahh kérdése:

Mérnök BSc és közgazdasági MSc diploma mennyire jó combo?

Figyelt kérdés

Üdv!

Végzős mechatronikai mérnök hallgató vagyok és őszintén szólva úgy érzem az általam látottak és ismerősök tapasztalatai alapján, hogy nincs sok értelme a mérnöki msc-nek. Úgyis a tapasztalat számít. Viszont tanáraim meg másoktól is hallottam, hogy egy gazdasági diplomával pl műszaki vállalatoknál vezetői pozíciók elérhetővé válnak. Valaki tud véleményt mondani, mennyire éri meg egy Vállalkozás Fejlesztői MSc diploma a mechatronikai mérnök mellé? Vagy tiszta butaság? Valaki tud releváns tapasztalatot megosztani?

(Értelmes, hasznos válaszadóknak különköszönet)

2016. szept. 22. 13:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%
Igen,a számvitel előképzettség nélkül baromi nehéz. Én a Szién végeztem, sajnos nincs ismerősöm aki Corvinusra járt, így arról nincs infóm. Szerintem nézd meg, hol milyen szakirányok vannak, milyen tantárgyak, vesd össze a jövőbeli terveiddel, elképzeléseiddel és az alapján (is) dönts. Olyat válassz,ami érdekel is.
2016. szept. 23. 14:08
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Köszi ma 09:44-es.Én proginf BSc után mennék küzgázos MSc képzésre.

Már 6 évnyi tapasztalatom van,szal ideje már menedzsment irány,ez volt mindig is a célom.

2016. szept. 23. 15:02
 13/19 anonim ***** válasza:
97%
közgázos akart lenni.
2016. szept. 23. 15:04
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Jó látni, hogy vannak olyanok akik esetleg hasonlóan gondolkodnak. Csoporttársaim kinevetnek ezen elképzeléseim miatt, de akkora hülyeséget mégse csinálhatok ezzel a lépéssel.
2016. szept. 23. 19:23
 15/19 anonim ***** válasza:
89%
Nyugi kérdező, a csoporttársaid is másképpen látják majd 5 év múlva..:) Egyébként szerintem is felesleges a mérnök Bsc-re mérnök Msc-t építeni.
2016. szept. 23. 20:43
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Ki az akire hallgatsz kérdezô?

Nézd meg a Harman vezérigazgatóját,neki mérnöki diplomája és gazdasági végzettsége van.

A csoporttársaid mit értek el?

Ott tartanak ahol te akarsz?

Kocsi?Lakás?Életszínvonal?

Ezt mérlegeld szépen.

Vesd össze.

2016. szept. 24. 08:44
 17/19 anonim ***** válasza:
Szia, végül elvégezted? Most ugyan ebben a helyzetben vagyok, felakarok fenni egy szakirányú tovább képzést. Meg mennyit adna hozzá egy egy számvitel, vállalatgazdaságtan, vállalkozásfejlesztés, vezetés és szervezés, pénzügyi menedzsment Msc a gépész bschez? Melyik a leghasznosabb?
2023. júl. 12. 11:14
 18/19 anonim válasza:

Sziasztok!

Mint az előttem szóló, engem is érdekelne, hogy el sikerült-e végezned? Illetve láttad-e értelmét?

Én is gépész Bsc-vel gondolkozom a MM Msc-n.

2023. nov. 8. 09:31
 19/19 Dima124 válasza:
Én is hasonlóban gondolkodom. Vegyészmérnök Bsc után szeretnék gazdász Msc-re menni. Egy ismerősöm azt mondta, hogy bsc-s gépészmérnökként a BOSCH-nál dolgozott és azt mondták neki, hogy ha elvégez egy közgáz Msc-t, duplázzáka fizetését. Úgyhogy most csinálja.
2023. nov. 13. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!