Milyen pályázatok, lehetőségek vannak tevékeny, aktív fiatalok részére?
Huszonévesen, a párommal igazán sok mindenben részt veszünk. Több egyesületben benne vagyunk, mint aktív tag, van ahol vezetőségi- valamint alapító tagokként. Az egyesületeken keresztül rendszeresen részt veszünk nemzetközi rendezvények, bálok, komolyabb események szervezésében is. A páromnak korábban rengeteg kiállítása nyílt és sok pályázatot írt, amelyekkel jó helyezéseket ért el. Nyaranta önkéntes, két hetes nyári tábort szervezünk hasonló korú fiatalok részére. Egyre népszerűbb, az érdeklődésünknek megfelelő témával foglalkozó(nem viccoldal kategória) Facebook-oldalakat üzemeltetünk. Mindemellett ha akad még időnk, cikkeket írunk, tartjuk a kapcsolatot más, hasonló egyesületek képviseleteivel, pályázatokat írunk. Néha eljárunk túrázni, veteránjármű találkozókra, régiségvásárokra, bálokba és hasonló helyekre.
Nem ritka az sem, hogy egy cég vezetőjével, képviselőjével tárgyalunk az egyesületeket érintő dolgokban.
Mindketten egyetemre járunk és dolgozunk is ezek mellett. Úgy gondolom, fiatal létünkre tevékeny, komoly, a rendet szerető, időseket és a régi időket tisztelő, klasszikus gondolkodású, mégis kíváncsi, tanulni vágyó és közösségi emberek vagyunk - ellentétben a legtöbb mai huszonévessel.
Van-e valamilyen pályázat, amely tipikusan a hozzánk hasonlókat támogatja? Kerestem, eddig nem találtam.
Nem arról van szó, hogy mi mindezért jutalmat várunk, hiszen ez a mi közös "hobbink", mi ezt szeretjük csinálni.
Egyszerűen csak jól esne egy vállveregetés, vagy egy kis anyagi segítség biztatásul. Ha nem több, egy jelképes összeg, amivel kifejezik, hogy talán mások vagyunk, mint a suli után és hétvégén naphosszat tévé előtt döglő, vagy céltalanul netező fiatalok, esetleg akik minden hétvégén az apuci pénzét elverve partizik egy klubban. A drogosokat meg sem említeném, de nem bírom megállni. És sorolhatnám.
Tudom nagyon jól, hogy nem vagyunk mindenki felett, van rajtunk kívül sok ilyen fiatal, viszont úgy gondolom, a normális életű embereket kellene támogatni, és akik a szociális rászorultságuk miatt kapnak ösztöndíjat/támogatást, azok sincsenek kevesen.
(Félreértés ne essék, a munkát kivéve sehonnan nem kapunk fizetést.)
Köszönöm a válaszokat, lehetőleg a politikát kerüljük. :)
1-es vagyok. Ku*vára nem lényegtelen, hogy nem volt benne fotózás, mert ez legalább valami konkrétum lenne...
Gyakorlatilag leírtad, hogyan élsz, kiknél tartod többre magad, és ezért szeretnél támogatást. És ez nem értetlenkedés, ez áll itt feketén-fehéren a kérdés magyarázatában.
"Úgy érzem, itt valami nagyon-nagyon csúnyán félre lett értve."
Ja, mindenki félreértette, mert te végig helyesen fejezted ki magad, csak mindenki más túlságosan lent van ahhoz agyilag, hogy ezt felfogja. Rajtad kívül mindenki.
És még vagy annyira öntelt, hogy ezt is jelentsd. Az autópályán se tűnik fel, ha szembe mész a forgalommal, hogy nem te vagy a jó oldalon? Bocs, de szerintem privátban se vagy se élesebb elméjű, se kevésbé beképzelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!