Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem fognak össze a...

Miért nem fognak össze a munkások a nevetséges 90 ezres fizetés ellen?

Figyelt kérdés
Ha senki nem vállalná el a munkát, akkor kénytelenek lennének a gyárak növelni a fizetést
2016. szept. 8. 19:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%
Vagy kénytelenek lennének bezárni.
2016. szept. 8. 19:53
 2/14 anonim ***** válasza:
74%

Változások jönnek, ezt már a munkaadók is látják.

Egyébként én az elmaradott kelet-Magyarországi régióban lakom, ahol kevesebbet keresnek az emberek, mint máshol.

Én 150 körül kapok, a párom a dupláját, pedig "csak" technikumja van.

Egy gyárba ment pár hónapja egy haverunk, műszakpótlékokkal sosem kap 120 alatt.

Egy ismerősöm takarítani jár, lazán 100 felett összeszed minden hónapban.

Dumálnak erről a 70-80-90 ezerről, de a gyakorlatban hol valósul ez meg?

Én falun lakom, tényleg van mindenféle ismerősöm, de egyik sem keres ennyit, sem a gyári munkás, sem az irodai munkás.

2016. szept. 8. 19:54
 3/14 anonim ***** válasza:
58%
#2 Pest megyéről és az én fizetésemről tudom, hogy megvalósul, 100 fölött még sosem kaptam tisztán nettóban. pedig nekem is technikumom van + szakmám is.
2016. szept. 8. 19:56
 4/14 anonim ***** válasza:
65%
# 2/3 Szolnokon több ezer embert tudok neked mondani aki 100k körül kap 3 műszak után.
2016. szept. 8. 20:01
 5/14 anonim ***** válasza:
47%
Vagy a 150k-t bruttóban érted?:D Mert a 300k-s nettó fizetés technikum után is elég hihetetlennek tűnik. Egy a tízezerből.
2016. szept. 8. 20:03
 6/14 anonim ***** válasza:
64%

gyógymasszőrként BP belvárosában pár hónapig bruttó 129e-ért dolgoztam. ennyit a nettó 90ről.

ja, ebbe a szakmában azóta se kaptam jobb ajánlatot.

2016. szept. 8. 20:04
 7/14 anonim ***** válasza:
33%

hát akkor tényleg meglepő, mert nem egy gazdag környéken lakom.

nem, mindkét összeget nettóban írtam.

tegnap jött meg a fizum, 154 ezer.

a párom is gyárban van, sőt műszakol is, csak jó szakmája van. neki a 260-280 a normális, de most ő is 300 felett kapott. érettségi után 2 éves szakmát csinált, semmi egyebe nincs.

érdekes ez az egész, mert ezen az oldalon sokszor olyan számok repkednek... mikor vki megkérdezi, milyen bérigényt írjon, 300-400 ezres válaszok jönnek.

2016. szept. 8. 20:07
 8/14 anonim ***** válasza:
31%
190k bruttó a medián átlagfizetés, tehát 10-ből 5 ember ennél kevesebbet kap, 5 pedig többet. Szóval ebből kiszámolhatod hogy több millió ember kap 130k alatt kézhez, persze ilyenkor szokott jönni az hogy:"de há' zsebbe kapják a fizetés felét" ami 20 éve lehet hogy igaz volt, de manapság már az alacsonyabb fizetésű emberek nagy multinacionális cégekben dolgoznak, ott pedig nem nagyon van ilyen.
2016. szept. 8. 20:51
 9/14 anonim ***** válasza:
53%

2es

De tényleg amúgy hol laksz?

Ez egy kicsit olyan minthogy egyszerre van munkanélküliség és munkaerőhiány.

Budapesti példák a "jók" mert ugye pest drága, mégis vannak helyek ahol éhbérért dolgoztatnak mai napig a fővárosban, pedig ott viszonylag jól keresnek

Sajnos még egy kisvállalkozásban (pl.:10fő) sincs összefogás, akkor mit akarunk?

2016. szept. 8. 23:00
 10/14 anonim ***** válasza:
51%
Miért nem fognak össze a munkások a nevetségesen alacsony IQ ellen?
2016. szept. 8. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!