Miért nem fognak össze a munkások a nevetséges 90 ezres fizetés ellen?
Változások jönnek, ezt már a munkaadók is látják.
Egyébként én az elmaradott kelet-Magyarországi régióban lakom, ahol kevesebbet keresnek az emberek, mint máshol.
Én 150 körül kapok, a párom a dupláját, pedig "csak" technikumja van.
Egy gyárba ment pár hónapja egy haverunk, műszakpótlékokkal sosem kap 120 alatt.
Egy ismerősöm takarítani jár, lazán 100 felett összeszed minden hónapban.
Dumálnak erről a 70-80-90 ezerről, de a gyakorlatban hol valósul ez meg?
Én falun lakom, tényleg van mindenféle ismerősöm, de egyik sem keres ennyit, sem a gyári munkás, sem az irodai munkás.
gyógymasszőrként BP belvárosában pár hónapig bruttó 129e-ért dolgoztam. ennyit a nettó 90ről.
ja, ebbe a szakmában azóta se kaptam jobb ajánlatot.
hát akkor tényleg meglepő, mert nem egy gazdag környéken lakom.
nem, mindkét összeget nettóban írtam.
tegnap jött meg a fizum, 154 ezer.
a párom is gyárban van, sőt műszakol is, csak jó szakmája van. neki a 260-280 a normális, de most ő is 300 felett kapott. érettségi után 2 éves szakmát csinált, semmi egyebe nincs.
érdekes ez az egész, mert ezen az oldalon sokszor olyan számok repkednek... mikor vki megkérdezi, milyen bérigényt írjon, 300-400 ezres válaszok jönnek.
2es
De tényleg amúgy hol laksz?
Ez egy kicsit olyan minthogy egyszerre van munkanélküliség és munkaerőhiány.
Budapesti példák a "jók" mert ugye pest drága, mégis vannak helyek ahol éhbérért dolgoztatnak mai napig a fővárosban, pedig ott viszonylag jól keresnek
Sajnos még egy kisvállalkozásban (pl.:10fő) sincs összefogás, akkor mit akarunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!