Gazdinfó msc-vel tényleg nettó 500-600 ezret lehet keresni, vagy csak iriggyé akart tenni ez a szemétláda ismerősöm?
állítólag az alapdiploma nem ér semmit, csak egy általános tudást ad!?!?
és az msc-n olyan dolgokra lehet már specializálódni, amire nagy a keresleg. pl:
pénzügyi infó, vállalatirányítási programok meg valami fintech ami most feltörekvőben van
ez kamu/túlzás?
szerintem 200-250-et keres egy mérnökinfós, akkor ezek nem keresnek 500at
SZÓVAL MOST MÁR JÓ HELYRE ÍROM REMÉLEM:
egy sima üzleti elemző alkalmazott/beosztott 1 misit keres?
megnézném azt magamnak...
esetleg az osztály vezetője a morgan stanley-ben...
Én informatikai cégnél dolgozom. 1500 informatikai-szerű munka van itt, átlag bruttó 300-000-at kapnak, a manager persze többet, de van, aki még ennél is kevesebbet.
Persze kis cégeknél a rendszeradminisztrátor, aki mindenért egyedül felel, sokkal többet kap, de ahhoz már tényleg különleges tudás és tapasztalat kell, amit nem a főiskolán fog összeszedni.
Az IT önmagában nagyon jól fizet, de az SAP, quantitative developement, computational finance ezen belül is felső kategória. Nézd meg a glassdoor-t, milyen fizetést ír egy Morganes IT Associate-nek. Az ott a ranglétra alja, frissdiplomás haverjaim Msc után ilyen pozíciót kaptak. Nekem villamosmérnöki diplomával sem ajánlottak sehol bruttó 350 alatt kezdő fizetést C++ fejlesztésért.
Az IT egy külön világ Budapesten...
tegnap 09:11
pályakezdőként? Magyarországon?? aztán felébredsz és bilibe lóg a kezed :D
arról nem beszélve, hogy kb. minden harmadik ember megy msc-re, szóval alapból hátránnyal indulsz a munkaerőpiacon, ha csak bsc-d van :D
A bruttó 350 teljesen hihető, a glassdoor-on lévő béreket is láttam már, azok is korrektek
én arról beszélek, akinek bruttó 1 misit keres több ismerőse is xd
tipikus netes habiszti gyerek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!