A cég senkinek se fizet utazási hozzájárulást pedig mindenkinek kéne-kivéve egy embernek akinek meg nem kéne mert egy utcára lakik a cégtől? Ti ezt elhinnétek?
Csak kíváncsi vagyok mennyire hihető ill ki mit szól ehhez a sztorihoz.
Sajnos igaz egyébként.
Kis település egyetlen valamirevaló munkahelye egy faárutelep. Az összes dolgozó más településről jár van aki 40 km-ről. Az Mt szerint a cégnek kötelessége lenne 86%os utazási hozzájárulást fizetni mindenkinek. Senkinek se fizet a cég semmit meg is mondja a főnök vállalja a melót így vagy nem. Ő nem fizet.
Kivéve egy embernek. Ő az irodán dolgozik egyedüliként helyi, 1 utcára lakik a cégtől, gyalog 5 perc séta. Ő havonta több 10.000 HUF-ot kap „utazási támogatás” címén. Miközben irodai dolgozó sehova se kell mennie, csak azt a 200métert.
„Véletlenül” ő a főnök rokona. Csak véletlen persze.
Szóval ott van 10 melós akiknek jogszabály szerint járna és kellene is nekik-és semmit se kapnak.
És van valaki akinek meg nem járna és eleve abszurd utazási pénzt adni neki a 200m-es távra. Ő meg kap.
Nem az az érdekes inkább ő miért kap,hanem az hogy a többi miért nem (pedig kéne).
Vagyis senkinek semmi köze hozzá ki mit kap, de ahhoz van mit NEM KAP ha jár.
És ugye azért emberből vagyunk, ha átlagjózsi meghallja hogy ő semmit se kap pedig kéne gizike meg igen, pedig nem kéne akkor nyílik a bicska.
És ha van köze ha nincs köze akkor is felteszi a kérdést hogy akkor ez hogy is van?
Jó sztori?
" Az Mt szerint a cégnek kötelessége lenne 86%os utazási hozzájárulást fizetni mindenkinek."
Dolgoztam egy cégnél, aki a bkv bérletet mindenkinek támogatta, viszont km-pénzt az autóval bejáróknak nem.
Amikor megkérdeztem, hogy miért, azt mondták, hogy "mert ők környezettudatosak".
Na hát hidd el az itteni melósokat nem fenyegeti a veszély hogy kocsival jöjjenek.
Örülnek ha egy bringájuk van.
Ne személyeskedj. Én sem tettem.
Vagy feljelented és elveszted az állásod vagy maradj minden így vagy. Ez van, próbáld túltenni magad rajta...
Ha megfelel ez a helyzet, akkor ne panaszkodj!
Ha nem felel meg, akkor a kormányhivatalokban találsz egy olyan szervet: Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőség. Ott tegyél panaszt, kérésre név nélkül kezelik a panaszod, tehát nem tudja meg a főnök, ki köpte be. A felügyelőség tesz egy kirándulást a cégnél, és az egyebek mellett leellenőrzi, hogy fizeti-e a kötelező utazási térítést a közigazgatási határon kívülről járó dolgozóinak. Ha nem, akkor kap egy figyelmeztetés és kötelezi rá, hogy fizessen, amit utólag ellenőrizni is fog.
Nyugalom a papírok egy esetleges ellenőrzés esetén rendben vannak, mindenki kapja a km-nek megfelelő 9Ft-ot.
Hiába jelented fel, a könyvelésben szerepel a kifizetés, tapasztalatból mondom!
Állami cégnél dolgozik édesanyám, ugyebár járna a hétvégi munkavégzésre + pénz és szabadnap cserében, de papíron senki sincsen hétvégén, így fizetni sem kell rá. Be lett jelentve, kijöttek vasárnapi ellenőrzésre, kezeztek a 16 alkalmazottal és mindent rendben találtak!
Nyugodj meg nálatok is minden rendben van, nincs ott hiba!
Ja hát munkaügyi ellenőrzés az épp most júniusban volt. Mit ellenőriztek nem tudom de minden "rendben " volt.
Miközben ott dolgozott épp az a kollega is aki papír szerint szabira votl kiírva...
mumkaügyi ellenőrzés... ugyan... boríték a zsebbe és minden rendben
Ismerősöm a klik-nél dolgozik és felnyomta a klik-et a munkaügyön hogy késve fizet. Már 20-a elmúlt és nem kapta még meg a fizut amit 10-ig kellett volna.
Az ellenőrök jöttek vizsgáltak , állítólag büntettek is (állítólag) a fizetés akkor se jött meg csak jó két hét múlva (az már egy hónapos késés) és azóta is mindig késik.
Ennyit a munkaügyről.És a klik nem egy zugkáefté hanme állami szerv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!