Mit csinál egy könyvtáros?
Annak idején én sima könyvtáros szakra jártam, néhány tárgyunk (a legtöbb több féléves):
Művelődéstörténet (nem biztos, hogy ez volt a címe, a nyomdászat és a könyvek történetével foglalkozott); Dokumentumleírás (katalóguscédulára mi és hogyan kerül); Könyvtártan (könyvtárak szerkezete és működése); Osztályozás (ETO elmélete és gyakorlata - Egyetemes Tizedes Osztályozás); Olvasásszociológia (csak arra emlékszem, hogy mindenki beszélt rajta egy választott könyvről); Tájékoztatás (az olvasók kérdéseire hogyan találhatunk választ). Volt még biztos más is, de már nem emlékszem.
Persze, mint mondtam, nem informatikus könyvtáros voltam.
Köszönöm a válaszod !
( Egyedül azt nem értem, hogy én iszonyat nem az üzlet és pénzügyekbe raktam be :O )
Én informatikus könyvtáros szakra jártam. Annyival egészült ki az előző válaszoló listája, hogy kb. 40%-ban infós tárgyak is voltak. Pl. informatika alapjai (file-okkal műveletek, ftp, office programok), programozás alapjai (Java alapok, HTML, Javascript, egyszerű weblap készítés), adatbáziskezelés (száraz elmélet, egy kis sql). Én vettem fel még két infós választhatót: multimédia és irodai programok (kicsit mélyebbre ment az office progikban).
De ez még a Bolognai rendszer előtt volt, azóta már egy kicsit módosultak a tárgyak, ahogy láttam. Amúgy keress rá az egyik egyetem honlapján, akár még a tanároknak is megtalálod a saját honlapját, ahol részletesebb leírás is lehet a tárgyakról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!