Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mire számíthat ma egy regisztr...

Mire számíthat ma egy regisztrált álláskereső?

Figyelt kérdés

Kb. 6 éve folyamatos munkaviszonyom volt, ebből egyszer váltottam munkahelyet, de szünet nem volt a kettő között. Tegnapelőtt járt le a határozott idejű munkaszerződésem, így most munkanélküli vagyok. A papírjaimat még nem kaptam meg, de amint kézhez kapom, már megyek is a munkaügyre, közben folyamatosan munkát keresek (azóta, hogy tudom, hogy nem hosszabítanak meg, 2 hónapja), sajnos eddig semmi :( Nagyon el vagyok keseredve, mert még soha nem voltam munka nélkül, kissé kétségbe estem. Mivel a fizetésem elég jó volt (relatív, de nekem bőven megfelelt), kikalkuláltam, hogy az álláskeresési támogatásom 100ezer fölött lenne. Viszont attól tartok, hogy az első héten kiküldenek valami gagyi munkahelyre, ahol mondjuk minimálbért adnának, és ha nem vállalom el, akkor lőttek az álláskeresésinek... Vagy a másik aggodalmam a közmunka, 50 ezerért... Nem azért, nem büdös a munka, de nem azért jártam főiskolára, és képzem magam azóta is folyamatosan, hogy éhbérért gürizzek. Tudom, hogy az álláskeresési csak 3 hónap, de nagyon bízom benne, hogy azt se kell kivárnom, mert találok rendes munkát.

Viszont nem tudom mire számíthatok, mivel még soha nem voltam ilyen cipőben? Elképzelhető, hogy elküldenek szemetet szedni a városközpontba, vagy ilyesmi? Kisvárosban élek, mindenki ismer mindenkit, ráadásul pedagógus vagyok, szóval eléggé kapnám a sajnálkozó tekinteteket...

2016. aug. 28. 08:23
1 2
 11/11 anonim válasza:
Az is még egy járható út,hogy Munkaügyi általi képzésre még pedagógus diplomával is. Azért a munkaügyin át is vannak normális OKJ képzések, itt felénk például most indult nemrég egy éves logisztiki ügyintéző, de volt olyan év már hogy bérügyintéző, számviteli ügyintéző, tb ügyintéző is volt meg hasonlók. A plusz tudás mindig jól jön, pedagógusként gondolom pláne tudod, plusz a több lábon állás:) A Munkaügyi által támogatott képzések ideje alatt pedig keresetpótló juttatás van.
2016. szept. 7. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!