Ha 30 éves vagyok attól még lehetek katona vagy már késő hozzá?
Muay Thai-ozok és Fegyencedzést végzek, azonban hiányzik pár fogam amit majd implantátumokkal pótolok.
Illetve milyenek a kilátások?
Értem és jó a fizetés?
Illetve mennyire lehet feltornázni a fizetést?
Hát ezek a kommentek... kiég a szemem! -.-
Első körbe hasznos ilyen helyen informálódni. a válasz az, hogy "igen". Második körben keress fel egy tob.irodát, és ott elmondják a részleteket.
Tisztire meg tiszthelyettesire azt hiszem 25 ill 23 év a korhatár, de ettől még simán lehetsz szerződéses. El kell végezni az alkalmasságit, és ha azt mondják alkalmas vagy, akkor kapsz egy időpontot, hogy mikor lesz alapkiképzés. Ez nem úgy megy, hogy ma eldöntöm, holnap meg behívnak, ezek évente 1-2-szer vannak. (remélem ezzel nem írtam hülyeséget, de így rémlik)
Kilátások: pár éve tob.tiszt azt mondta nekem, hogy M.o.-n nagyjából 100 körül kap a katona. hogy ez illetményekkel vagy anélkül, azt nem tudom, de azok is vannak, számolni kell vele. Ha sikerül megcsípned egy missziót, ott jobb pénzt kapsz (a fentebb írt 2-300 azt hiszem reális). És most idézem: "De ott lőnek, robbantanak rád!" Illetve valószínűleg ez feltételes dolog, nem törvényszerű, de ha belesétálsz egy repeszbe, akkor meg*hatod a "nagy" fizetést. Mindez (misszió) szintén nem egyik pillanatról a másikra fog jönni, és amennyire tudom van kötelező szünet is két kör között.
Mindenesetre TOBORZÓIRODA! Ott kell erről érdeklődni, nem random kommenthuszároktól. Egy tipp: Ne úgy menj oda, hogy te vagy a harcművészek királya, meg az erőnlét császára. Az se feltétlen előny, ha azzal nyitsz, hogy 2m-nél távolabbra nem látsz, és púpos vagy, meg folyton be van durranva a herebicepszed. (nyilván hülyeségek, a példát értsd!) Az, hogy alkalmas vagy-e, vagy sem, majd az alkalmassági vizsga eldönti. Tob.irodába azért mész, hogy megismerd a lehetőségeidet, kilátásaidat. Ott az anyagiakról meg az előrelépésről is többet tudnak mondani. Én nem tartom kizártnak, hogyha mázlid van, be tudsz kerülni tiszthelyettesire is. Ha nem is azonnal, de van rá esély. Legalábbis én reménykedek ebben XD Ami még fontos: ha van értelmes/használható szakmád, akkor ahhoz közeli lehetőséget fognak sulykolni. Tehát ha kamionsofőr vagy, akkor nagy valószínűséggel sofőrnek szeretnének majd alkalmazni. Ha varrónő... nos akkor szinte bármire képezhetnek :D
De nem győzöm hangsúlyozni: TOBORZÓIRODA!!!
A legelső válaszoló a postás szakmát is beleírta a kommentjébe (törölte is az admin), úgyhogy amik most bent vannak azok értelmesebb válaszok. :333
Én igazából csak arra voltam kíváncsi, hogy az én koromba érdemes e belekezdeni vagy vénnek számítok-e. Úgy tudom, hogy érettségi is kell hozzá. Ugye? Amúgy a legelső szakmám az asztalos, van OKJ-som is... az OKJ-s szakmám az meg szociális gondozó - ápoló.
Az nem gond hogy nem ép a fogazatom mert olvastam erről is, hogy ez is hátrány. De majd lesz implantátum ami ha beforr ugyanolyan lesz mint az ép fog. Kicsinek se számítok, megvan a 175cm-em.
De most úgy vagyok vele, hogy valami olyan szakma kell nekem amiben jól érzem magam (kiskorom óta rajongok a fegyverekért) de amivel jól is lehet keresni.
[link] -74?start=5
Ez a 12. Arrabona Légvédelmi rakétaezred honlapján van fent toborzási infó. Szerintem itt is elég jól tudsz tájékozódni. Például az utóbbi az illetményekről szól.
Fizetésről itt többet is megtudhatsz: [link]
Bár őszintén szólva én kicsit hiányosnak tartom a weblapot, igazán használhattak volna linkeket olyan utalások helyett, amik alapján nagyon nehéz/lehetetlen megtalálni a kért infót :/
Harckocsizónak előny az alacsony termet, de EÜ-s végzettséggel lehet, hogy inkább erre csapnak le.
Annó ~7 éve megtalálhatóak voltak nagyon hasznos infók a különféle pótlékokról meg hasonlókról, elég részletesen leírva, hogy mire hogyan mi jár, de most az istennek se lehet olyan szépen összeszedve megtalálni. Mondanám, hogy megkeresem a régit és elküldöm, de az a baj, hogy egyrészt azóta iszonyatsok idő eltelt, nagy változások is lehetnek, másrészt egyáltalán nem biztos, hogy megvan, mert annó szerkesztgettem egy weblapot hasonló céllal, de a kedves üzemeltető minden szó nélkül megszüntette ezt a szolgáltatását, így minden oda feltöltött adatom/infóm elszállt, gépen meg nem sokminden maradt. XD :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!