Szerintetek lehet ebben csalás? Lent
Az egész úgy kezdődött, hogy a neten meghirdettem egy fényképezőgépet. Elsőnek egy angol email érkezett Ben Nelson névvel egy angol emailcímről. Megírtam, kiszállítással együtt Angliába 95 font lenne. Visszaírt, azt mondta, kész 120 fontot is fizetni, de a gépet Nigériába kéne küldeni, leírom az adatait, hátha találtok benne valami ellentmondást:
Name (név).............OLUWATOSIN ADEWALE DAVID
Address (cím).....No 10 Ring Road
City (város).......Ibadan
State (állam/megye)..Oyo
Country (ország)..Nigeria
Zip code (postai kód/ir.szám)..23402
Telephone number (tel.szám)..2347091203790
Azt kérte, küldjem el ezeket az adataimat:
Account Holder's Name (számlatulajdonos neve)
Account Number (számlaszám)
Bank Name (bank neve)
Bank Address (bank címe)
Swift/Bank Code (Na ez mi lehet?)
Total Cost + shipping (teljes díj+postaköltség)
Megadhatom neki ezeket az adataimat, illetve elküldjem a gépet?
...nem kérek semmiféle olyan választ, mint pl: "szerintem terhes vagy"!!!
Köszönöm szépen!
ez gondolom ebay. rengeteg nigériai eredetű csalás van ott (és gondolom máshol a neten). elvileg semmi gond nincs azzal, ha ilyen adatokat megadsz valakinek, mert (és megint csak elvileg) simán ezen adatok alapján nem tud hozzáférni a pénzedhez vagy ilyesmi, de ki tudja mire kellhet neki ez az adat, lehet, hogy valamilyen egyéb csaláshoz kellenének neki valós bankszámla-adatok és fel akarja használni.
szerintem írj az ebaynek, hogy ez van, vagy szólj az embernek, hogy mondjuk átutalást nem fogadsz el, csak paypalen keresztüli fizetést (akkor is megírhatod ezt neki, ha nincs paypal számlád, csak hogy lásd a reakcióját). furcsa mikor valaki önként kész többet fizetni, mint amennyit muszáj. az ebay nem is szereti, ha valaki a regisztrált címétől eltérő címre kér szállítást, rögtön csalásra gyanakodnak (ami nem feltétlenül van így, de azért gyakran). szóval mindenesetre légy óvatos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!