Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ügyvéd szeretnék lenni. Merre...

Ügyvéd szeretnék lenni. Merre induljak?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy hülyeség még ezen gondolkoznom. De vannak életcéljaim 14 évesen. Jövőre megyek majd gimnáziumba, és úgy döntöttem, hogy valami komolyabb munkát szeretnék és ügyvéd (vagy azzal kapcsolatos) leszek.

Milyen továbbtanulási lehetőségeke ajánlotok Debrecen közelében (persze gimnázium után)?! És véleményt szeretnék. Nem durva, hogy én most ezzel a céllal belevágok..aztán ha nem sikerül meg csak leshetem.

És..körülbelül hány év mire befejezem a tanulmányokat?

2010. ápr. 19. 13:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Gimi után még 5 év a jogi egyetem (Debrecenben is van, DE-ÁJK), ezután további évek kellenek a "szakosodásra".

De extrém telített a pálya, én ismerek olyan embert, aki azért fizet, hogy egyáltalán alkalmazzák a gyakorlaton!

Ha nincs a családban olyan ügyvédi praxis, amit örökölhetsz, akkor én személy szerint nem ajánlom, hogy belevágj.

2010. ápr. 19. 14:00
 2/3 anonim ***** válasza:

Így van, csak a legeslegjobbaknak van esélyük egyetem után ügyvédi irodába bejutni, vagy akinek a családban vagy ismerősök között van ügyvéd.

Legeslegjobbnak lenni a jogi egyetemen nem egyszerű, rengeteg tanulással jár, de meg lehet csinálni ha nagyon elszánt vagy.

2010. ápr. 19. 15:35
 3/3 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :)

igazából..nagybátyám ügyvéd, ezért is tetszett meg..

és na igen az elszántság... általában az olyan dolgokat amiket nem veszek komolyan néha hanyagolom, de szerintem ezért igazán megérné:)

másrészt pedig aztmondják ebből jól meglehet élni, nem szeretnék én palotákat csak a jövőben valami biztos hátteret.

tudom hogy durva lesz, de én meg akarok szenvedni érte!

és bocsi elírtam a kérdésben:

*ebben az évben leszek gimnáziumos

mégegyszer köszönöm!

2010. ápr. 19. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!