Miért ilyen sok az átverés a diákmunkáknál?
Engem a job force szövetkezet vert át.
Én a jó fogáson találtam meg a hirdetésüket, ahol árufeltöltőként 700-806 forintos, kasszásként 800-1560 forintos órabért kínáltak. Pénztárosnak jelentkeztem, múlt héten jött a szerződés, és kiderült, hogy becsaptak. A szerződésben ugyanis nem kasszásként, hanem árufeltöltőként akarnak foglalkoztatni (ez még nem lenne nagy baj, mert írtam, hogy ez is érdekel, ha nincs más).
ÉS A SZERZŐDÉSBEN KISEBB BÉRT ÍRTAK, MINT A HIRDETÉSÜKBEN!!! 700-806 forint helyett 650 forintot és még 2 %-ot le akarnak pluszba vonni, amiről korábban nem volt szó!
A tüdőszűrő kifizetését is el akarták summantani, de mikor időpontot néztem a kórház oldalán, ott írták, hogy ezt a munkáltató KÖTELES kifizetni számla ellenében (gondolom a többség ezt nem tudja és így be tudják csapni). Persze az irodájukban még nem voltam a számlával, mert a városunkban nincs, Pestre meg oda-vissza drágább a busz, mint a tüdőszűrő.
Erre a nyárra már nem akarok más munkát keresni, de egy biztos: soha többet Job force!!!
11
Nem lehet h a 806 ft bruttó volt? Mert a 806 ft nettója kb a 650 diákmelónál.
11-es: Igen, szomorú, hogy mennyire átvertek, és hogy a szerződésben becsaptak, s később máshová helyeztek át.
A levonás még rosszabb, nem értem, miért csinálják ezt. Jó nekik a sok panasz?
Nekem Debrecenben a Melódiákkal gyűlt meg a bajom. Sose jelentkezzetek Melódiákos állásra.
Elmesélek egy durva sztorit: Málnaszedésre jelentkeztem volna. rengeteg volt a jelentkező. Már a jelentkezéskor is többször átvertek, halogatták a dolgot. Végül nagy nehezen összejött volna a munka, de a bácsi persze 1 nappal előtte telefonált hogy mégse kell mennem, mert nem lesz munka. Utólag kiderült, hogy természetesen volt málnaszedés csak engem már nem akartak kiküldeni.
Így pakolásra jelentkeztem, az Egyetem lerobbant alagsorában, és a felső emeletekről kellett székeket s ládákat levinnem a liften a lerobbant raktárba. Egy olyan irodába küldtek, amely szörnyen lerobbant volt, koszos, és tele volt pucér nős plakátokkal!! Nem viccelek. Plusz még volt két bunkó fiú, akik nagyon lenéztek, amikor egy nehéz ládát alig tudtam felemelni. De erről nem volt szó, azt mondták, hogy majd selejtezni kell.
Így még aznap kijelentkeztem. Panaszt nem tettem, mert féltem a két fiú bosszújától. A pénzt, 4000 forintot nem kaptam meg.
A Melódiákról máig osztogatnak szórólapokat csinos lányok, de nem dőlök be. Ami a legfelháborítóbb volt, az az volt, amikor ki akartam magam törölni a rendszerből, s mondták, hogy 20-a után már nem lehet. Mondták, hogy előbb a fizetésnek kell megérkeznie, ami nem jött meg. Kövi hónapban nagy nehezen kijelentkeztem.
Így diákmunkára többé nem megyek!!!! Hacsak nem megbízható a cég. Inkább nemzetközi céghez megyek diploma után.
Talán azért, mert a diákok szinte még gyerekek, velük bármit meg mernek csinálni, úgysem tesznek lépéseket, illetve senki sem veszi őket komolyan. Én 20 éve a Melódiákkal Pécsett jártam meg. bár munka nem lett belőle.
Ezek szerint azóta sem lettek jobbak.
Gyakorlatilag nem tudtak normális munkát ajánlani, nem is értettem miért vannak nyitva,miből élnek. A legalja fizikai munkák voltak csak náluk, minimálbérért, amiből még a saját jutalékukat is lehúzták. Én nem vállaltam náluk munkát, de volt akinek muszáj volt dolgozni. Pincérkedés, hajnali újságkihordás, ezek mentek, de nem a Melódiákon keresztül, hanem közvetlenül a munkaadóval kötöttek szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!