Ha elkezdtem dolgozni és saját járművel járok be (robogó) hogyan működik az üzemanyag költség visszatérítés?
Olyan, hogy üzemanyag költségtérítés nincs.
A munkába járás támogatására köteles a munkaadó adni GÉPJÁRMŰ AMORTIZÁCIÓRA 9 ft/km-t. De csak akkor, hogyha a munkahelyed nem azonos településen van a lakhelyeddel. Azonos településen semmit sem köteles adni.
És azért tegyük hozzá, hogy van egyszer egy rendelet/törvény az elméletben és van a gyakorlat.
Cégek általában betartják, de pl. a szomszéd település Mari nénije a vegyesbolt vezetőjeként nem biztos, hogy biztosítani fogja a dolgozójának/eladójának.
Sok helyen azt mondják: ha nem tetszik, hogy nem fizetünk, akkor veszünk fel olyant, aki helybeli. (még mielőtt lehúznátok emiatt - ez nem azt jelenti, hogy én ezzel egyetértek.)
Én is csak a 9 ft/km munkába járáshoz hozzájárulásról tudok (ami mehetett fel 15-re).
Nálunk le kell adni a munkahelyen az autó forgalmijának a másolatát (más járművével mondjuk szülőével vagy feleség autójával való bejárásra nem fizettek).
No meg a lakcímkártya is kell, hogy indokolható legyen az a hozzájárulás vagyis hogy bizonyítsd a jogosultságodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!