Miért nem megy ki minden magyar külföldre dolgozni?
4-es vagyok
"4-es az nem zavar hogy többet fogok keresni nálad úgy hogy valszeg rosszabb beosztásban fogok dolgozni?"
Nem zavar. Majd azt is nézd meg, hogy a fizetésed hány %-át költöd lakhatásra, szórakozásra, egyebekre. Az többet mond, minthogy átszámolod az eurós vagy fontos fizetést forintra, ami az itthoni fizetésekhez képest egy szép szám, és ennyi.
Egyébként, ha sokkal jobban fogsz keresni kint rosszabb beosztásban mint én, és jobban élni, akkor sem érdekel. Az a lényeg hogy ott ahol élni szeretnék, ott hogy keresek. Itt szeretnék élni Magyarországon, magyarországi viszonylatban jól keresek. Most akkor minek menjen ki külföldre, ha nem vágyom rá, és nem vonz a 3-4x ennyi fizetés? Lehet pár év alatt összespórolnám kint azt amit itt mondjuk 1,5x vagy 2x annyi idő alatt, de az a pár év attól a helytől távol töltött idő lenne, ahol szeretnék lenni. Ennyit nem ér meg nekem.
Jaj kérdező, te is elköveted azt a gyönyörű szép hibát, hogy a kinti fizetésedet fogod, nagy boldogan átváltod forintra, aztán csodálkozol, hogy milyen szupi szupi jó dolgod lesz ott.
Tény, hogy egy gazdagabb országban jobban lehet érvényesülni, ha van nyelvtudás és épkézláb végzettség/munkatapasztalat, de azért tud ez becsapós lenni.
Én elhiszem, hogy tök nagy boldogság valakinek az, hogy napi 12 órákat pincérkedik külföldön és évente vesz egy drága új laptopot, amit itthon biztos nem tudna megtenni, de az érem másik oldala meg az, hogy 6 másik emberrel él egy lakásban, valószínűleg sokkal kevesebb baráttal, ismerőssel körülvéve.
Én például azért nem megyek ki külföldre, mert egy bizonyos szint fölött a pénz nem boldogít. Jó szakmám van, jól keresek vele (nem giga összegekre kell gondolni), mindenem megvan ami kellhet. Szerintem itthon egy fiatal pár ha együtt keres 350-400 ezer forintot, akkor már bőven van mit a tejbe aprítani, félre is lehet belőle tenni. Ez pedig egyáltalán nem egy elérhetetlen jövedelmi szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!