Hogyan juthatnék előre? Merre indulnátok a helyembe?
Hallod nincs semmi elrontva. Kezdésnek, felejts el minden rosszat amit mondanak rólad vagy te gondolsz magadról, nem kell, gondolj inkább jókat, ha már szabadon gondolkodhatsz.
Nem tudom milyen erőforrásaid vannak, mik vannak meg az életedben, mert manapság van egy minimum amivel rendelkezni kell ahhoz, hogy "keményen oda tudj csapni" és megkapd ami téged illet.
Lakhatás, élelem, edzésre lehetőség és az információ gyűjtésre alkalmas eszközök kellenek, leginkább internet és PC. Ha ezek megvannak már csak rajtad múlik mit érsz el az életben.
Elmondom az én receptem.
Fejleszd magad, csinálj piackutatást, építs kapcsolatokat, szerezz tudomást egy ütőképes bizniszről és csapj oda keményen. Csináld meg bármi áron.
Azt előre mondom ebbe csak akkor kezdj, ha baxott gazdag akarsz lenni, de akkor qurvára minden idődet ennek kell szentelned. Pihenés, szórakozás? Majd 35 évesen Miamiban.
21 évesen még nem késő, bár hatszor keményebben kell majd dolgoznod, mint bárki másnak, szóval ha lusta vagy, akkor marad életed végéig a gyár meg az egyik napról a másikra élés.
Érettségi estin, aztán továbbtanulás: piacképes szakma, ahogy az első is írta, vagy "nem alibi" tudás megszerzése (aktív, használható idegennyelvtudás, vagy értelmes felsőfokú szakképesítések, pl fogtechnikus, gyógyszertári asszisztens, stb.). Nem írtad, hogy hol élsz, de ha Budapesten vagy a környékén, akkor két felsőfokú idegennyelv elsajátításával el tudsz helyezkedni ügyfélszolgálatosként, ami kényelmes, biztos állás és nettó 200 ezer körül van a kezdőfizu. Ha tényleg szuper értelmes vagy, akkor szerintem még egy értelmes egyetem elvégzéséhez sincs késő, nekem voltak későn eszmélő, 25-30 éves évfolyamtársaim is(SOTE - gyógyszerész). Bárhogy is döntessz, tűzz ki magad elé egy célt és tartsd magad ahhoz. Soha ne add fel, bármilyen nehéz is lesz és akkor sikerülni fog kitörnöd a szegénységből.
Nincs keso, es tok jo, hogy mar eddig eljutottal!
En is azt tudnam javasolni, hogy munka mellett tedd le az erettsegit, s onnantol kezdve mar irodaban is dolgozhatsz, mert alapveto kepessegeid meglesznek! Nyilvan, a szamitogepen is meg kellene tanulni kezelni. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!