Mennyire számít elterjedtnek itthon a nettó 400-450 ezres fizetés gimnáziumi végzettséggel, nyelvvizsga nélkül?
Te hol élsz..?
Ezek az emberek, hacsak nem valaki szeretői aki benyomta őket valahova, jellemzően minimálbérért dolgoznak egy gyárban egész életükben.
Nem elterjedtek, de egyáltalán nem lehetetlen.
Én is diploma és nyelvvizsga nélkül dolgozok jelenleg nettó 200-ért, de a legalacsonyabb fizetési kategóriában vagyok a cégnél.
Lehet, hogy 5-6 év alatt feltudnám magam küzdeni csapat vezetőnek, és akkor nem kizárt, hogy kapnék annyit.
Valamint ott vannak a ügyes, egyéni vállalkozó kétkezi munkások, ők is megtudnak keresni annyit. Nekem nem egy ismerősöm van, pl egy kútfúró, lazán keres 400-at.
van 1-2 szakma, ahol lehet: kamionsofőr, hidegburkoló, bármely maszek vállalkozó, akinek szárnyal a saját vállalkozása
de irodai beosztotti munkában ritka
" van 1-2 szakma,..."
2-es vagyok és többen is eltértek a tárgytól: ugyanis a gimnáziumi végzettség nem ad semmilyen szakmát - a kérdés pedig ez volt.
Kamionsofőr, gépkocsivezető, már rátanult, + ha vizsgája nincs is, de nem árt, ha tud nyelveket.
A hidegburkoló,a kútfúró is szakma. A kérdés nem az volt, hogy milyen szakmákkal lehet 450-et megkeresni?
A kútfúró pedig lehet, hogy lazán megkeresi a 400 ezret, de Ő télen nem tud dolgozni a fagyos földben - tehát amit nyáron megkeresett, abból kell élnie télen is - így meg azért már kicsit más a "fekvése" a dolognak - az átlag keresete nem is lesz annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!