Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkáltató székhelye (a...

Munkáltató székhelye (a munkavégzésem helye) változik ilyenkor mit lehet tenni? (részletesen lent)

Figyelt kérdés

A tulajdonos úgy döntött, hogy Budapest szívéből áteszi az egész céget egy perem területre.

Nekem ezzel csak annyi gondom van, hogy így a munkába járás ideje megnövekszik. (Most 40 perc az út (oda) ezután 70-90 perc).

Ilyen esetben védi valami a munkavállalót? A cég 10X éve van egy helyen én is így választottam / kerestem anno, hogy nem 1-1,5 órákat akartam utazni.

Van valamilyen jog indok amit használhatnék? Stb.

Köszönöm!

2016. jún. 26. 13:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert hozzá kérdező, de őszintén csodálkoznék, hogyha egy egyértelmű költségcsökkentő döntés miatt a vezetőség pont most kezdene el kocsikat meg béremelést osztogatni.
2016. jún. 26. 18:06
 12/15 anonim ***** válasza:
53%

Látszik, hogy hétvége van, vagy nem tudom, mi lehet az oka annak, hogy abszolút tudatlan, és leginkább csak okoskodó válaszok jöttek, amik ráadásul még fel is vannak pontozva.

Először is, gondolom van egy munkaszerződésetek, abban van egy munkavégzési hely megjelölve. Ha nincs, akkor azt kell tekinteni a munkavégzés helyének, ahol eddig a legtöbbet dolgoztál.

Ergo ha a főnök áthelyezi az irodát, akkor ő nem tartja magát a szerződéshez, tehát nem neked kéne azon stresszelni, hogy mit csinálj. A legrosszabb tanács, hogy mondj fel, mert ez itt most nem a te kezedben van, hanem a munkaáltatóéban, mert ő nem tudja neked biztosítani a munkát a szerződést szerint. Tehát neki kellene felmondania, ha te nem mész bele a szerződésmódosításba az új munkavégzési helyről.

Az azért nem mindegy, ki mond fel. Felmondási idő szempontjából sem, meg esetleges végkielégítés szempontjából sem. Egyébként gyakran alkalmazott módszer munkáltatókról részéről, hogy belehajszol egy felmondásba, holott ilyesmire nem vagy köteles, csak ugye nekik is jobban megérné, ha te mondasz fel.

2016. jún. 26. 19:34
 13/15 anonim ***** válasza:
79%
Nyilván nem kell felmondania. Csupán nem fogadja el a munkaszerződés módosítását - amennyiben egyáltalán fix a munkavégzés helye benne, enyémben sem az - és ez után a munkaadó mond fel neki MT szerint.
2016. jún. 26. 20:10
 14/15 anonim ***** válasza:
54%

Az lehet, csak ez nem változtat a tényeken, mert az Mt. is kimondja, hogy:

"A munkavállaló munkahelyét a munkaszerződésben kell meghatározni. Ennek hiányában munkahelynek azt a helyet kell tekinteni, ahol munkáját szokás szerint végzi."

[45. § (3)]

Vagyis ha a munkavállaló azt mondja, hogy ő az új helyre nem fog bejárni, akkor nem támadható jogilag, a munkáltató köteles kifizetni, amíg a munkaviszonya tart. A munkáltató meg majd felmond, ha nem tetszik neki, hogy nincs ott az embere.

Az meg nagyon káros, hogy itt arra buzdítanak kérdezőket, hogy mondjanak fel, miközben ő a szerződés szerint jár el.

2016. jún. 26. 20:22
 15/15 anonim ***** válasza:
86%
Én nem értem miért pörögsz ezen, ha jól látom összesen 2-en írták, hogy mondjon fel. Ott is sokkal inkább a kifejezés nem megfelelő használatának tűnik nekem, mintsem rosszindulatnak.
2016. jún. 26. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!