Diplomám és tanfolyami (eladó-üzl. Vez) végzettségek ellenére sem találok munkát. Hogyan kell keresni?
jeligés hirdetésekre elküldött önéletrajzokra, e-mail jelentkezésekre nem jön válasz sem. a munkaügyi központ, csak a protekciósakat helyezi el, , vagy max szakmunkásokat
eddig próbáltam: Ujnéplap-ot, expresszt, tesco-cora, ahol érdekes nincs felvétel
és ha véletlen behívnak interjúra 100 jelentkező van, nem engem választanak
Hidd el, nem te vagy az egyetlen... bár gondolom ez nem vigasztal. Nagyon sokan vannak hasonló cipőben, köztük én is. Én sem tudok jobbat mint folyamatosan böngészni a netet, figyelni az álláskereső portálokat, újságokat és jelentkezni mindenre amit csak találsz, illetve ismerőseid körében híresztelni, hogy munkát keresel, és bárki bármiről tud, vagy hall, akkor szóljanak neked.
Elkeserítő ez az egész... így aztán tervezheti egy magyar fiatal a jövőjét... lassan luxus lesz azon gondolkodni, hogy saját önálló életet, vagy családot alapítson az ember.
Tudom miről beszélsz, s hidd el, hogy tényleg a remény hal meg utoljára. Nem szabad feladni, mert akkor meghaltál.
Nekem volt olyan, hogy egy gyermekotthon hirdetésére beadtam az önéletrajzomat, megírták, hogy nem én lettem a kiválasztott és egy hónap múlva ismét fent volt a hirdetésük, hogy nevelőtanárt keresnek. Akkor ki az, aki miatt nincs munka?
Én kézzel lábbal mennék el itthonról is akár (Borsod megyei kis falu) - nem szívesen - a fővárosba is, vagy más városba, ahol van munka. Tanári végzettségem van, de már másféle adminisztratív és mindenféle munkára beadtam. Semmi. Nem adom fel, valahogy majd csak lesz, csak nehéz kivárni.
Május 1-től ugyan vissza vesznek oda, ahol már 7.éve voltam nyári munkán, de hát ez csak nyáron van, jó lenne valami állandó.
Persze jobban örülnék, ha taníthatnék, akár egy kis piripócs faluban is, de lehet, hogy fel kell adnom mindazt, ami az álmom volt, amiért annyit küzdöttem, hogy tanár legyek.
annyi ügyes- okos épkézláb ember van munka nélkül
egy kis összefogással nem lehetne ebből kihoni valamit?
mármint"kihozni"valamit, amiből esetleg lenne pénz
"A diplomás munkanélküliek vállalkozása", vagy
"A magyar diplomások munkahelyteremtő kapálózása" címekkel?
pl egymáson segítő szervezet
minden hónapban fizetünk tagságit (alapítunk klubbot) és az összegyűlt pénzt minden hónapban az egyik tagnak adjuk
így segítve egymáson
egyfajta takarékoskodás lekötés nélkül
persze ki kellene dolgozni
vagy hasonlók
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!