Milyen munkát találhatok így?
Nagyon el vagyok keseredve.
Az államvizsgán olyan bizottságunk volt, hogy a fele csapatot kivágták, köztük engem is. Ez nagyon meglepő, az előző években ilyen első sem fordult, sőt volt más bizottság is a mi szakunknak, és ott is mindenki átment.
Szóval most nagyon magam alatt vagyok...
Ezt úgy képzeljétek el hogy van egy 5ös szakdolgozatom, egy 4es feleletem, a harmadik jegyre meg közölték, hogy jó volt jó volt, de mégis kevés :( Majd legközelebb...
Nézegetem az álláshirdetéseket, de ahol elég a középfokú végzettség oda várnak aktív vagy passzív hallgatói jogviszonyt, no ugye most nekem "abszolvált" gondolom ezzel ne próbálkozzak jelentkezni...
Egyébként közgazdász lennék és van egy szakmai gazdasági német középfokúm. Sajnos legtöbb helyre az angolt keresik, vagy az angol mellé a németet... Így ez se a legjobb..
Nem tudom mihez kezdjek. Nagyon elkeseredtem, most itthon kinlódhatok december/januárig?
Felsőfokú végzettséget nem tudok felmutatni, se passzív-aktív jogviszonyt, úgy érzem semmim sincs!!! :(
Mit tanácsoltok? Tudok így egyáltalán valahova pályázni? Ha mégis behívnának mit mondjak erre a helyzetre?
Gondolkozom az angol tanulásán és a nyelvvizsgán de azért mégiscsak borzasztó 3-4 év szenvedés tanulás után, hogy továbbra se tudok kb. semmit felmutatni...
Köszi előre is.
Milyen szakon voltál? Milyen területen szeretnél elhelyezkedni (később)? Melyik városban keresel munkát?
Vannak multik akik teljes állásba is felvesznek diploma nélkül, de így nehéz konkrétabb tippet adni. Az angolt érdemes lenne elkezdeni tanulni, nem a nyelvvizsgáért hanem aktív tudásért.
Hova hajt a tatár...?
Vagy éhenhalsz, ha munka nélkül töltesz egy fél évet?
Fogod magad, megtanulod rendesen az anyagot, aztán majd a diplomával próbálsz elhelyezkedni. Örülj neki, hogy van egy fél év "szabadságod", később ilyen nem nagyon lesz.
Sima érettségivel általában betanított munkákra meg hasonlókra vesznek fel, ha elmész egy ilyenre, este dögfáradtan, a sok tróger munkatársad csesztetése után (általában ilyen helyen ezt csinálják mindenkivel, ha megérzik, hogy valaki nem "közülük való") már baromira nem lesz kedved tanulni, megint megbuksz, aztán csinálhatsz ilyen munkákat egész életedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!