Szülésznő és dentálhigiénikus?
Szia!
Annyit tudok, hogy azért vezették be ezt a képzést, mivel a fogorvos helyett ők tudnák ellátni magyarországon a fogászati prevenciót; és egyes fogászati teendőket is elláthatnak(akár vállalkozóként).
Magyarországnak kell(kellene)a tempót tartania az oktatás és fejlesztés terén, külföldön is van diplomás dentálhigiénikus.
Engemet is érdekel ez a szakma, de még nem jelentkeztem a képzésre.
A kérdésedre válaszolva: Nem tudom hogy össze lehetne-e kötni a két szakterületet, mert bár egészségügyi képzettség mind a kettő-eléggé más szakterületet képviselnek.
A szülésznőknek azért az év 365 (!) napján mindig van feladatuk az állami intézetekben-a magán intézetekben nem tudom mi a helyzet. Mellette diplomás dentálhigiénikusnak szerintem vállalkozóként, vagy részmunkaidőben érné meg dolgozni.
Ha továbbtanulsz erre a területre, szerintem krediteket el tudnál fogadtatni-hogy ne kelljen azokra az órákra bejárnod(amiket te már teljesítettél).
Örülök hogy vannak olyan emberek, akik többfelé is érdeklődnek-több lábon kell állni, és igenis jó tanulni, van értelme(és érdemes)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!