Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Debrecenben ugyanolyan nehéz...

Debrecenben ugyanolyan nehéz munkát találni mint máshol, más városokban?

Figyelt kérdés

Két felsőfokú végzettséggel (OKJ 55, nem diploma) és egy középfokúval, nem nevezném meg nem reklámozok.

Albérletek elég húzósak, 65e Ft alatt nem is láttam még. Állást mennyire nehéz találni, legalábbis normális bejelentett és lehetőleg max. 8-9 órásakat? Tudom hogy gyári 12 órázásból van bőven...

Ti mennyi idő után találtatok nektek megfelelő munkát ismerős nélkül, nulláról?

2016. jún. 9. 11:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Egy jó mérnököt mindenhol jól megfizetnek...

Én Győrből jöttem Debrecenbe, mert kiváló ajánlatot kaptam: élvezem a munkámat, a díjazás is jóval magasabb; nem bántam meg a váltást.

2016. jún. 11. 05:16
 12/12 anonim válasza:
Hát ezt erősen kétlem. Vagy jó lenne tudni a részleteket, mindig vannak kivételek, de az alapján nem érdemes általánosítani. Itt Debrecenben (és környékén) mérnökként csúnyán néznek már br. 400 körül is egy átlag cégnél is. Max vezetőként tudnék elképzelni jobb feltételeket, de az nem releváns mérnök kategória alatt. Van pár cég ahol jobban fizetnek ugyan, de oda vagy születni kell (ismerős), vagy cserébe a "lelkedet" kérik. Nyilván mérnöki szinten is szakmafüggő. Itt az elektronika, IT, gyógyszeripar megy nagyon (de azt gondolom ezekben a szakmákban is jobban lehet nyugatabbra keresni). A fémiparban nem nagyon van lehetőség, kisebb cégek szintjén van reprezentálva, azok meg annyira sem fizetnek. A nagyobbakat megmár ismerjük... Dunántúlon azért br. 450-650E Ft körül simán lehet mezei mérnökként keresni, itt elvétve tudom elképzelni a 450-et, a tetejét meg max vezetőként. Egyébként a város szép meg minden, élhető, azzal nincs baj. Albérlet tekintetében nem olcsó, bár én már saját lakásban lakom. Összességében én nem jönnek ide, még 1 jó lehetőség miatt sem, mert ha azzal valami gáz van, félő hogy más lehetőség nem nagyon van. Az én szakmámban (10+ év széleskörű tapasztalattal) évek óta nincs. Összehasonlítás gyanánt: hírlevélben a debreceni régióban kb 10 lehetőség érkezik összesen (ebből adott esetben 1-2 releváns), Dunántúlról ugyanez 100 fölötti (és Bp ebben nincs benne).
2016. jún. 12. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!