Általában ki mennyi fizut kap manapság? Mi számít jónak és mi számít nem annak?
ez sok mindentöl függ. leginkább a munka körülményektöl.
pl vegyünk egy irodista munkát.
ha valaki egésznap stresszmentesen ül az irodában és elvégzi a munkáját, igazábol nincs nagy felelöség a nyakán, akkor ha 100000 körül haza visz, megéri.
de pl aki egy egész csapatot vezet, túlórázik rendesen, akár hétvégén is a fönök vagy kollégák hivogatják, neki a 100000 nagyon kevés. kb 150000-200000 az amiért megéri neki dolgozni.
de ez ugyan így van akár egy fizikai munkánál. a munka fontossága, a munka ideje határozza meg hogy megéri-e vagy sem. a plussz juttatásokat sose felejtsük el mert egy 10000 ft-nyi étkezési jegy is 10000 ft.
ha munkakeresö vagy és nem tudod miéri meg és mi nem, érdemes minden állás interjúra elmenni, mindegy mitajßanlanak. mikor ott vagy nyugottan kérdezz rá a pénzre és a juttaásokra. mikor aztmondják fel vagy véve akkor arra konkrét munkára keress rá a neten, vagy forumon kérdezz rá. ja a munkaidöt is kérdezd meg, hogy szükség van túlórára, vagy pl müszakos és jön a kolléga aki elvégzi.
a végzetséged majdnem mindegy. én olyan helyen dolgoztam ahol a jó nyelvtudás kellett, és csupa diplomás kollégáim voltak, és egy fillérrel sem kaptak többet mint én diploma nélkül.
Az interneten lehet találni bérkalkulátorokat.
De az azért röhej, hogy pl. egy 8 általánost végzett talicskatologató kőműves többet keres, mint egy jól képzett villanyszerelő, akit még le is csuknak, ha nem jól végzi a munkáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!