Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha elvégzem a vegyészmérnöki...

NagyTibirka kérdése:

Ha elvégzem a vegyészmérnöki egyetemet, aztán olyan 5 évet huzok le 1 kisebb válalatnál milyen fizetést várhatok? [Romania/Magyarorszag egyarant erdekel]

Figyelt kérdés
2016. jún. 3. 18:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Azt gondoltam, milyen jól hangzó végzettség, biztos sokat is fizet.

Az unokatestvérem 2 éve végzett Debrecenben vegyészmérnökként.

Most egy olyan cégnél dolgozik, ahol talajmintákat vizsgálnak be. Van munka bőven, sosincs üresjárat.

Kb. 90 ezret visz haza a diplomájával.

A diploma egyébként feltétel is volt, mégiscsak laborban dolgoznak.

Vannak náluk diákok is, ők is szakmabeliek, vegyészmérnöknek tanulnak, ők iskolaszövetkezeten keresztül dolgoznak.

A rendes dolgozóknak eléggé fájó pont, hogy a kedvezőbb adózás miatt a diákok többet keresnek náluk.

Szerintem ez sok helyen így van, csak egy gyárban a targoncás Pistának nincs diplomája, itt meg a rendes dolgozók már letettek valamit az asztalra, és ezért 90-et kapnak, a diákok meg 100 körül.

Van pár ezer ft cafeteria, nem sok, de ez a fizetés akkor is egy vicc.

2016. jún. 3. 18:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Kosz a velemenyt azert ez se mindenutt igyvan de sajnos ilyen is van.
2016. jún. 3. 18:54
 3/3 EpicnessOnSquare válasza:
Ismerős dolgozik egy kissebb cégnél (úgy 30 alkalmazott) de csak 3 év munkatapasztalata volt, az egyetem után itthon (Románia). Ő jelenleg 1600 lej körül keres + kajabon, de jó CV-je volt amikor jelentkezett, szinte azonnal visszahívták interview-ra. Bár ez városfüggő is. Az illető Marosvásárhelyi, de Kolozsváron biztos többet adnak, mivel nagyobb város, de a költségek is nagyobbak.
2016. jún. 4. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!