Tényleg kevés havi 3000 euró Németországban?
Gyógytornásznak tanulok, és szeretnék kimenni utána. Az áltag kereset amit egy gyógytornász keres az havi 3000 (persze van példa 1500-as és 5000-es keresetre is ebben a szakmában). Azt mondta egy német barátom azonban, hogy havi 3000 az nem sok, főleg ha családod van, na akkor csak nagyon szűkösen tudsz belőle megélni.
Ez tényleg így van? Milyenek a kinti ár viszonyok?
Köszönöm
A barátod hazudott.Én cnc gépkezelőként dolgozom idekint, 1300 és 1400 euró között keresek, egyedülálló vagyok, 1-es adókategóriában.
Ha családod van, akkor más adókategóriába kerülsz, így több pénzt is kapsz, plusz kindergeld is jár majd.
Én 1350 euróból kifizetek mindent, lakás, bérlet, internet, kaja, csinálom a testépítést, ami nem olcsó mulatság, s miután kiköltekeztem magam, még többet félre tudok rakni, mint ami otthon másnak az egész havi keresete.Havi szinten 300-400 eurót megtakarítOk, pedig lehetne többet is.Csak kicsit költekező típus vagyok sajna.
Hogy mennyit tudsz megspórolni, nagyban függ hogy milyen lakást bérelsz.3000-ből röhögve meglehet élni, úgy hogy a legjobb kajákat eszed minden nap.S éttermeben is ehetsz ebből a pénzből sokszor, még kocsira is futja.
#1 ezt mégis hogy csinálod? 1400eurót keresel, 1350et elköltesz belőle és még 400at félreteszel?
1400euróból, hogy tudsz költeni 1800at?
2-es, ki beszél itt 1800 euróból?
1350-ből kb 1000-et, néha valamivel kevesebbet elköltök, a többit meg félrerakom.
Gondolom bruttóra gondoltál.
Egyedül jól meg lehet élni belőle és félre is tudsz tenni. Ha egy családot csak ebből kéne eltartani, az már necces lehet, de a magyarországi átlagnál még mindig jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!