Szerintetek gáz egy ilyen gyárban dolgozni, és mindenképpen neki kellene állnom éveket tanulni hogy "jobb" munkám legyen?
amit te írsz, az nem gyár, hanem kis családi cég. Ezzel nincs probléma. A gyári munka ott kezdődik, hogy 3 műszak, és az is meg van szabva, hogy mikor mehetsz pisilni.
Ha neked elég és jól érzed ott magad, akkor nincs probléma. A többiekkel meg nem kell foglalkozni.
Ez nem baj most még, sokan még nem is dolgoznak ennyi idősen. Igaz, hogy önálló életvitelhez sztem a 110 baromira kevés, ha nem épp csak hónaptól hónapig akarod kihúzni belőle, de úgymond kezdőfizetésnek nem rossz. Ha te elvagy belőle, meg jó a közeg, akkor egyelőre oké ez.
De gondolod, hogy ez a hely majd örök életedre megmarad..? És mi lesz, ha befuccsolnak, és el kell majd hajtani az embereket? Mit kezdesz később magaddal egy érettségivel, nulla szakmai tapasztalattal, már nem is fiatalon? Mert az, hogy mittudomén, WC-pumpák nyelére rakod fel a gumit, vagy hasonlók, az még csak annyi univerzális tapasztalatot se ad, hogy később, ha akadna valami beülős adminisztrátori munka az érettségiddel, akkor mondhasd nekik, hogy na ebben is van tapasztalatom, mert x évig leveleket írogattam Word-ben, Excel táblákat gyártottam, irattároztam, stb.
Nulla előrelépési lehetőség bármilyen téren, a legtrógerebb szennyes munkákra fognak elküldeni a munkaügyiben, ha meg nem vállalod, tőlük aztán éhen is halhatsz. És akkor gyerekről még nem is beszéltünk.
Azért kérdezgetik, hogy tanulsz-e mellette, mert csak azzal tudod kivédeni, hogy nagyon megszívd az életet, ha saját magadat tudod olyan helyzetbe hozni, hogy valami váratlan anyagi sorscsapásnál el tudjál újra helyezkedni valami normális helyen.
Amíg csak érettségim volt, és próbáltam dolgozni, elküldözgettek engem is mindenféle kamu vállalkozókhoz, akik akkor fizettek volna valamit, ha legalább x példányt eladok a hülye eladhatatlan szarjaikból, különben semmi pénz. Ja, meg volt építőipari segédmunka.
Persze nem vállaltam el, és töröltek is a nyilvántartásból - engem nem érdekelt különösebben, mert úgyis csak átmenetileg kellett volna, és visszamentem az egyetemre.
De láttam ott pár szerencsétlent, aki sírva könyörgött akihez kiközvetítették, hogy írjanak be valami olyat, hogy egészségügyi okokból nem alkalmas, különben megvonják a járadékát és éhenhal...
Azért kéne tanulni, hogy ne te legyél ilyen helyzetben majd egyszer, még ha most jó is ez az egész.
Engem speciel pont nem érdekel, hogy olyan munkád van, amit 2 gyakorló majom el tudna végezni, viszont az tény és trend, hogy a 0 hozzáadott értékű munkák nagyon rövid úton megszűnnek, és akkor rághatod a küszöböt, szidhatod Gyurcsányt, Orbánt, a rendszert Obamát és Putyint, hogy mekkora szemét mindenki.
Összességében persze kell olyan ember, aki a mekiben dolgozik, vagy a cipőboltban, esetleg szemétszállítóként, vagy közterület fenntartóként és kiszolgálja azokat, akik tovább tanultak és megvan a kitartásuk egy jobb élet elérésére. A probléma akkor kezdődik, amikor ezek az emberek hőbörögnek azon, hogy más miért keres 4-5x annyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!