Hány órát dolgozhat egy diák egy nap?
Sziasztok! Egyetemistaként, a nyári szünetre kerestem diákmunkát. Találtam egy bolti kisegítői állást, úgy hirdették, hogy napi 4-6-8 óra.
Aláírtam egy munkaszerződést, miszerint a munkaidőm napi 7 óra részmunkaidő.
Ehhez képest, a diákszövetkezetnél napi 10-11 órára osztanak be, 55 perc szünettel, heti 3-4 napra.
Egyik napra mondtam, hogy csak 2 órával később tudnék kezdeni, erre már húzzák a szájukat, hogy ezt nem lehet ám sokszor így csinálni...
Ezek szerint a szerződésben leírt óraszám semmit nem számít?
Vagy miután már elmúltam 18 éves, dolgoztathatnának 12 órát is?
bármennyit dolgozhatsz már egy nap
akár 24 órát is, ha olyan a szerződés
Nem dolgoztat téged senki. Vagy megfogtak és elvittek kényszerrel dolgozni? Esetleg nem fizetik megfelelően az óráidat?
A Munka Törvénykönyve szerint a beosztás szerinti napi munkaidő legfeljebb 12 óra lehet, ebbe ugye nem számít bele a szünet, mivel az nem a munkaidő része. Nem tudom, milyen szerződést írtál alá, de ha benne van, hogy egyenlőtlen munkaidő-beosztás, akkor bárhogy beoszthatnak. (A 7 óra a szerződésre vonatkozhat, vagyis heti átlag 35 óra.)
Nem teljesen értem, miért akarsz amögé bújni, hogy diák vagy, dolgozni akarsz, vagy nem? Ha neked így nem jó, akkor hagyd ott a helyet, pont ezért jó a diákmunka, még csak felmondási időt sem kell letölteni, csak közlöd, hogy holnaptól nem mész be.
Nyilván önszántamból megyek, ki is fizetik amennyi a szerződésben le van írva.
Nem ezzel van a problémám, hanem hogy a valójában elvárt óraszám jóval több mint a hirdetésben/szerződésben szereplő.
Akkor ennyi erővel bármit írhatnának a szerződésbe?
(Mert ugye heti 4 munkanappal is túl vagyok a 35 órán)
Szóval ez a "jogi" része érdekelne igazából a dolognak, hogy hogyan működik.
Azt hogy diák vagyok azért írtam, mert gondolom így más törvények vonatkoznak rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!