Mennyi lesz a nettó bérem?
# 3
Ilyeneket ne terjessz, a 25 éven aluli pályakezdők adókedvezménye nem az SZJA-ra, hanem a szociális hozzájárulási adóra vonatkozik, ami a kifizetőt, tehát a munkáltatót terheli, és a bruttó bér után fizetik. Ehhez pedig a munkavállalónak nem sok köze van, őt csak annyiban érinti, hogy így könnyebben felvehetik valahova dolgozni, mivel kisebb lesz a teljes bérköltsége.
# 5
A 79 ezer egy jó számolás lenne a normál munkaviszonyra, mivel ez kb. havi 80 óra, vagyis a bruttó bér 120000 forint, abból levonásra kerül 33,5%, és marad 79800 forint.
Egyébként a kérdés megválaszolásra került, mivel a kérdező iskolaszövetkezeti munkaviszonyban dolgozik, csak 15% SZJA terheli a bérét. Tehát 80 óra munkával ez 102000 forint.
iskolaszövetkezet 15% szja-t von le a bruttó béredből. valamint annál a szövetkezetnél ahol én voltam volt egy biztosítás is, ami a fizu 2,5%-a, de maximum 500 ft. tehát jól fogsz járni.
üdv
egy volt témavezető egy iskolaszövetkezetnél
Budapesten szerintem nem fognak olyan balekot talalni aki 110ezer nettoert dolgozik 160orat meg gyari munkara sem.
Az a heti 20 ora havi 100netto sokkal realisabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!