Mi a véleményetek arról, hogy minden valamire való fiatal külföldre, Pestre, Győrbe, vagy a határszélre tart?
Mindenki oda megy, ahol jobb a gazdaság és több a munkalehetőség, nem? De ez X ezer éve is ugyanígy volt.
Azt csak egy nagyon szűk látókörű szülő gondolja, hogy a gyerekét be kéne zárni és nem hagyni többre vinni, mint amire ő tette.
Jobb neki az anya szoknyája mellett...aha, ja, naná.
Közben meg önálló lehet, olyan dolgokat tanulhat, amiket röghöz kötve soha, amivel a családja is jól jár. Olyan munkáltatónál, aki megad neki képzést, fizetést, karrierlehetőséget...
Jaj de miért nem jó neki Alótajpusztán a két lehetséges állásból az egyikben dolgozni éhbérért?A pénz nem minden,, ott van az Otthon Szaga TM.
Hánynom kell az "új hazafiaskodóktól", akik megszentségtelenítik az összes "magyar" "haza" stb. szót, úgy viselkednek, mintha azokat birtokolnák,
közben meg a saját szűk (idegengyűlölő, világgyűlölő, minden-gyűlölő) világképüket próbálják ráerőltetni másra. Miközben vakok rá, hogy a saját jólétük milyen nagy részben azoktól ered, akik ellen ágálnak.
Igen. És mennyiért bérelsz lakást Fejér megyében és mennyiért a Szilícium-völgyben?
Nem mondom, hogy itthon hű de király az élet, de így önmagában számokat feldobálni, szimpla demagógia.
12es Bp-n 50 nm 100+rezsi+adó. Privátban. Közvetítővel 150+r+á. Fejérben felé annyi. Veszprémben szintén. Demagógia ide-oda USA átlagkeresetéhez képest egy mérnök kint nem az átlag 2xesét kapja, itthon igen.
Csak az albérlet árakat összevetni mennyire demagógia? Ebbe is bele gondoltál? $4000 ért már 3 szobásat kapsz,2 szinten, évi 10 hónapot kell fizetni. A fizu fél. Bp-n 90nm ugyan úgy mennyi is? 250-300k. Szóval szilícium völgyben marad $4000 itthon 50k.
Ez volt a kérdés?
Fejér megye 90nm 150k. Marad, 40ezer.
14#
Ha jól tudom most M.o-n kb. 160 nettó az átlag fizetés. Na most ennek, a 3-4x-t is el lehet érni(vagy akár még többet is), főleg az IT szektorban, de akár más mérnöki területeken is.
Demagógia csak a bérleti árakat összehasonlítani, de az megint nem mond semmit, hogy ott 4000$ marad a zsebedben itt pedig 50k.
Azt kéne megvizsgálni, hogy ezekből a pénzekből az adott országban milyen minőségű egészségügyi szolgáltatásokat tudsz venni, milyen autót tudsz fenn tartani, milyen oktatás tudsz adni a gyereknek, mennyiért tudsz meginni egy sört egy átlagos helyen, és a sort még sokáig lehet folytatni.
Valószínűleg a 4000$ fog így is nyerni, de közel sem annyival mint amikor valaki ezt átszámolja ft-ba és "gondolatban elkölti" a magyar árszínvonalon. Aztán ha esetleg a gyakorlatra kerül a sor, ebből lesznek a keserű ébredések.
#16: Mondj nekem egy it céget, aki telecom részen megadja az éves $30k-t egy mesterszakosnak. Mutass néhány vállalatot, aki széles körben foglalkoztat végzett egyetemistákat és nem BP, vagy Győrben vannak.
És akkor kezdjük ugyan ezt a két kérdést nem reál szakosokkal, majd szakmunkásokkal.
Nem nehéz belátni, hogy aki külföldre megy, annak fele pofára esik, mert azt hiszi, hogy kolbászból van a kerítés, és semmit tevésért fizetnek. Ellenben nagyon sokan vannak, akik képesek lennének külföldön is megállni a helyüket, és itthon szerencsétlenkednek.
Az orvosi ellátásról nem tudom milyen képed van. De magyaroknál nagyon leterhelt a rendszer és gyenge minőségű az ellátás. Egy vérvételre több hetet kell várni, reggel bemész törött kézzel este 8kor még hozzád sem ért orvos, csak vizsgálatokra küldtek. Egyre nagyobb teret kap a magán szektor mindenhol. Az meg kint is megvan.
Van több ismerősöm is, aki külföldön dolgozik, itthon költi el. Megéri ha heti 2 repjegy és 800 km autóval azt, hogy külföldön ugyan azt csinálja, mint itthon, csak 8-10x annyit tud félrerakni.
Megéri BP-re bemenni 50-70-100-150km-ről naponta emberek, mert nincs ott normális munka, ahol laknának.
Vízfejű, BP centrikus az egész ország.
"Jól teszik! Ha értik is a dolgukat, akkor csinálják nyugodtan!"
Pont hogy a többség nem érti a dolgát és ennek ellenére henceg hogy a neve előtt ott a dr, és pont ezért akar 3szor több pénzt, de gyakorlatlan még. És nem, nem savanyú a szőlő, és tanult normális ember vagyok aki tisztában van a képességeivel. Szóval fel lehet pontozni azokat akik nekiálltak engem sértegetni, de mindenki nézzen magába. Ha netán fogprobléma lesz és elmentek a fogorvoshoz 10ből 3 az aki tényleg megcsinálja lelkiismeretesen. Csak azokat a fogorvosokat, orvosokat, egyetemet végzett szakembereket tudom becsülni, akik tesznek is azért hogy sikeresek legyenek és elégedettek legyenek velük a páciensek és a tetejében emberként is viselkedjenek. És én pont hogy az olyanokra emeltem fel a hangom akik ezeknek az ellenkezője!!
Szóval kedves ide irkálók, nyugodtan lehet jelenteni hogy töröljék a hozzászólásomat, és le is lehet pontozni 0%ra, mert úgy látom nektek savanyú a szőlő és ti vagytok azok akik nem vittétek semmire! (:DDDD)
Első voltam.
Ez inkább az ügyvédeknél, jogászoknál fordul elő inkább az, hogy kikérik a dr. nevet.
Amúgy meg tartom magamat ahhoz, hogy ha értik, csinálják. Ha meg nem, akkor az az ő dolguk, nekem se nem több, se nem kevesebb nem lesz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!