Érdemes nyakamba venni a várost és minél több helyre beadni az önéletrajzomat?
Eladóként akarsz megélni Budapesten vagy mással vagy együtt?
Igen érdemes személyesen elmenned. Sok helyen elvárás is, bár nem tudom miért. Menj be nagyobb áruházakhoz és ott az ügyfél pultnál add le a jelentkezésed pl. Tesco. Lehet adnak külön nyomtatványt is amit ki kell töltened. Egyik ismerősöm így szerzett munkát.
Érdemes a Metropolban is nézegetned, rengeteg eladót kerestek még 1-2 hónapja amikor én is munkát kerestem. Érdemesebb először nagy plázákban kezdeni amik a környékeden vannak. Nyomtass ki 40-50 önéletrajzot aztán a szimpatikus üzletekben szórd szét.
Szerintem először érdemes lenne meghatároznod, hogy milyen típusú boltokban szeretnél eladóként dolgozni. Ruházati bolt? Élelmiszer üzletlánc? Cipőbolt? Ha már tudod, akkor sokkal célirányosabban tudod kiválasztani a cégeket/boltokat és megírni az önéletrajzod.
Ha boltról-boltra jársz és beadod az önéletrajzod az még alapvetően nem probléma. De ha csak jelentkezel és utána nem követed nyomon az önéletrajzod útját, akkor nagyon sok időd ment kárba, amit az interjúra való felkészüléssel is tölthettél volna.
Érdemes konkrétan a boltvezetőt felkeresni és neki eljuttatni az önéletrajzod, majd maximum egy hét elteltével érdeklődni, hogy tudnátok-e személyesen is találkozni.
Ha az egyik eladó veszi át az önéletrajzot, akkor kérd el a vezető elérhetőségét és max 1 héttel később kérdezd meg tőle, hogy megkapta-e.
Ez azért is jó (többek között), mert naponta rengeteg önéletrajzot kapnak és jóformán senki nem veszi fel a jelentkezés leadása után a kapcsolatot a döntéshozóval, de ha te igen, akkor biztos ki fogsz emelkedni a tömegből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!