Mennyi a fizetési besorolás diplomával, ha levelezőre jártam, 33 éves vagyok és 11 év munkaviszonyom van nem közszférában, közalkalmazottként és köztsztviselőként mennyi lenne a bérem?
Amit korabban emlitett egy valaszolo, h. ugy kezdesz, mintha most vegeztel volna, az elmeletben igaz, a gyakorlatban viszont sokszor megsem igy van.
Persze ha valaki mondjuk komuveskent rendelkezik x ev gyakorlattal, aztan egy suli elvegzese utan pl. az APEH-hez megy revizornak, ott nem veszik figyelembe az eddigi tapasztalatot. (De ez eleg szelsoseges eset.)
Ha viszont hasonlo teruleten van tobb eves gyakorlatod, mint amilyen a kozalkalmazotti/koztisztviseloi munka lesz, akkor azt el szoktak fogadni a kozszferaban eltoltott munkaviszonnyal egyenertekunek, es olyan lesz a berbesorolas, mintha tenyleg x (a Te esetedben 11) eve ott dolgoznal. Azt nem tudom, h. a kozalk./koztisztv. torveny ir-e errol a lehetosegrol, de tobb embert is ismerek, akiket igy vettek fol kozszferaba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!