Honnan van ennyi gazdag ember, ha állítólag nagy a munkanélküliség és alacsonyak a fizetések?
Kb. 30 ezer ember hagyta el Miskolcot. Nyilván először a mobilizálható munkaerő ment, és aki maradt az most lósz@rrugdosó közmunkás...
Közben Debrecent Angliában reklámozzák - nem is rossz környezetben...
- A gazdasági különbségek mindenhol nőnek, ez világszintű trend jelenleg.
- A gazdagság mindig relatív fogalom. Ami itt a magyar viszonyokhoz képest gazdagságnak számít, az mondjuk Szaúd-Arábiában semmi, ott nem az a gazdag akinek egy szutyok 15 millás BMW-je van, hanem akinek a 6 Lamboja mellé van még egy helikoptere is.
Az nagyon jó, ha Miskolcon is több a jómódú!
A kérdezőnek a debreceni nívó, a debreceni gazdagság szúrt szemet, ami - úgy tudom - jóval az országos átlag fölött van.
(kívülről én is ezt látom...)
Debrecennek nemzetközi repülőtere van, sorra építkeznek a városban, mint lakóházat, úgy bevásárlóközpontot is lsd Párizsi udvar pl. Az egyetem rengeteg külföldi diákot vonz, vannak magas hozzáadott értéket képviselő multik - IT Services, British Telecom, NI, FAG, de ott a Richter, Teva is, sőt tavaly megjelent a Deloitte, amik a fiatal, pályakezdő diplomásokat fel tudják szívni, ugyanakkor a tapasztalt munkaerőnek is tudnak megfelelő pozíciókat adni. Ott az EDC Debrecen ami startupokat szolgáltatott segíteni, illetve a repülőtér menedzsmentjével karöltve további befektetőt hozni az ipari parkokba, szolgáltatókozpontokba.
Egy szo mint száz, Debrecen nem jo példa ha az elmaradott régiókkal dobálózol, ahogy az utóbbi évek is mutatják ha kell lerombol a városvezetés mindent, csak hogy építsenek uj gyárakat, bevásárlóközpontokat, irodákat, pont ezért is a törtenelmi városkép már már alig létezik, betondzsungel az egesz. Hogy ez rossz-e, vagy jó, ki-ki döntse el, én is itt élek, és egy biztos, ha akarsz tanulni igen is tudsz, utána el is tudsz helyezkedni, csak akarni kell, nyelveket kell beszélni, és itt sem lesz lehetetlen a havi 4-500 ezres brutto fizetes, ami pl. egy borsodi, szabolcsi zsákfaluban csak álom marad.
"Szerintem sincs akkora szegénység, mint amennyire sírnak miatta."
Pestről nem látszik a nyomor, vidékről nem látszik az általános "jólét".
Az ország nagyobb része nem üti meg ez EU-s mérce alját sem - sajnos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!