Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek havi tiszta...

Szerintetek havi tiszta 150ezer forintot nehéz megkeresni jogász/ügyvédként?

Figyelt kérdés
2016. márc. 25. 09:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%

Micsoda? Havi nettó 150?

Ehhez nem kellett volna jogi diplomát szerezni, ezt egy gyári munkás is megkapja.

Én is kb ennyit keresek, érettségim van, irodai, adminisztratyv munkát végzek.

Ha egy jogász ennyit keres, akkor valamit nagyon rosszul csinál.

2016. márc. 25. 10:03
 2/13 anonim ***** válasza:
60%
#1 legtöbb gyári munkás nem kapja meg a nettó 150e-et még 2 műszakra sem.
2016. márc. 25. 10:09
 3/13 anonim ***** válasza:
31%

Nem tudom miért téma ez állandóan, hogy a főiskolát, egyetemet végzett emberek mennyit keresnek . Xd Egy 23 éves gyerek aki a kezébe kapja a diplomáját bruttó 300 ezerrel indul .

A "gyári munkás" az meg kap bruttó 123 ezret 2 műszakba,a vágóhídon, aztán nyakig áll a pöcébe mindennap . A szakmunkás szintúgy .

2016. márc. 25. 10:17
 4/13 anonim ***** válasza:
58%

Nem tudom hol kapnak ilyen keveset a gyári munkások, de nekem két ismerősöm is dolgozik Veszprémben gyárban (különbözőben). Egyikük szalagmunkásból lett minőségellenőr, 130 körül kap nettóban, másikuk mondjuk karbantartó technikus, nem szalagon van, de ő alapból kap 150 nettót, 1-2 nap túlórával 170-180 körül visz. Oké, neki van technikusi végzettsége, nem a 8 általánossal keménykedik.

Mindketten 3 műszakban mennek.

Én amikor kézbe kaptam a diplomámat, akkor ajánlottak egy multinál bruttó 340 ezer + 40 ezer cafeteriát, de inkább maradtam annál a cégnél, ahol előtte gyakornokoskodtam, mert ott ajánlottak bruttó 450-et. Budapest, mérnöki terület. De jogászként sem lehet sokkal rosszabb a helyzet.

Gondolom a kérdező tinédzser és épp azon gondolkodik, hogy mi legyen, ha nagy lesz :)

2016. márc. 25. 10:56
 5/13 anonim ***** válasza:
80%
#4 nekem is van 2éves technikusi végzettségem, amiben soha nem tudtam elhelyezkedni. Csináltam még utána egy 1 éves okj-s sulit, aminél a legnagyobb ajánlat 129e bruttó volt, raktárakban max 150e bruttónál még nem kaptam jobb ajánlatot. Mindez Bp-től 15 km-re.
2016. márc. 25. 11:10
 6/13 anonim ***** válasza:
77%

Gratulálok a lepontozáshoz, csak mert te vagy az ismerősöd még a 100-at sem kapja meg egy gyárban.

Egy jóbarátom a debreceni FAG-nál 2 műszakban megkapja a 130-140-et, de ha túlóra van, bőven túllépi a 150-et.

Van egy oda nem illő szakmája, tehát az mintha nem is lenne, ezen kívül meg targoncavezetői papírja van, ennyi.

Mellette, az ipari park nyomdájában dolgozik a szomszédom, neki szakmai papírja van, ez is egy gyárnak tekinthető, hát a srác 200 alatt sosem hoz haza.

És ez Debrecen, az elmaradott keleti régió, nem Budapest vagy nyugat, ahol ennél sokkal többet lehet keresni.

Lehet lepontozni, attól még ez az igazság.

2016. márc. 25. 13:03
 7/13 anonim ***** válasza:
46%

Abból, hogy te nem kaptál jobb ajánlatot, még nem kell általánosítani, hogy más sem.

Nyilván egyéb problémák vannak, nem tudod eladni magad, nem vagy szimpatikus. Nem tudom, nem ismerlek.

Vagy semmit sem ér az OKJ-s papírod. Ez is elég gyakori probléma.

2016. márc. 25. 13:05
 8/13 anonim ***** válasza:

5-ös: én elhiszem, hogy ilyeneket kapsz, de attól még ez nem általános.

Egyébként azt nyilván nem említettem, de: egy gyári munka esetén nem a bruttó alapbér a mérvadó. Arra még rájönnek a különböző pótlékok (délután, éjszaka, hétvége, túlóra, stb.) Ezek jellemzően 30-50-100% többletet jelentenek, szóval lehet felnyomni az a pénzt bőven. Arról nem is beszélve, hogy sok helyen adnak enni, céges busz visz dolgozni, majd haza, vagy esetleg térítik a buszbérletedet. Ja és még ott van a cafeteria is.

Ezek azért nem rossz juttatások, ha bruttó 150 ezer az alap, akkor azt a pótlékokkal, stb. turbózva nettóban kijön hó végére. Legalábbis ezek szerint a Veszprémi gyárakban így van.

Persze tudom én, hogy kemény és rossz ez a munka, és hogy így is kevés ez a pénz.

4-es voltam.

2016. márc. 25. 14:26
 9/13 anonim ***** válasza:

Eh . Zöldségeket beszéltek . Az egyik válaszoló írja, hogy a cimborája MEOS-ként kap nettó 130-at . Na az egy gyárban egy úri meló . Akkor az operátor mennyit kap ? hát nem 130-at ! Nem mondom, hogy hol, melyik régióban, legyen elég annyi, hogy ipar parkról van szó, 8 osztállyal kerestek operátorokat a minap . A felkínált bruttó bér : 111E .

A PICK-nél több műszakban dolgozók nettó 80-nál többet nem visznek haza, nincs cafeteria, meg anyám kínja .

2016. márc. 25. 15:07
 10/13 anonim ***** válasza:
#6 Ha ez lenne az igazság, akkor a magyar átlagbér nem nettó 150e-lenne.
2016. márc. 25. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!